Södertälje avgör efter straffar
Publicerad: 2021-10-13
Det såg ut att kunna bli tre poäng men plockad målvakt och spel sex mot fem för gästerna gav sen kvittering. Det avgörs på straffar där gästernas Heikkinen är den enda som sätter sin straff och ser därmed till att bonuspoängen följer med hem till Södertälje.

Det är två lag som känner på varandra inledningsvis. Ganska avvaktande spel utan riktiga chanser. Så småningom är det gästerna som kommer till flest lägen men Eliasson är vaken i Almtunas mål. Almtuna har även de några lägen men lagen får gå till pausvila med 0-0 och skotten 4-10.

I andra perioden kan Söderberg se till att matchens första mål kommer när han efter 2103 skjuter in 1-0. Benker passar från höger in mot mitten vid blå och Söderberg glider ner i övre del av slottet och sätter pucken bakom Bergvik på plockhands-sidan. Södertälje svarar snabbt då en retur på ett skott utifrån kan läggas in bakom Eliasson av Sjöberg då klockan visar 23:55. Nu skapar båda lagen fina lägen efter de båda målen.

Almtuna drar på sig matchens första utvisning efter 31:03 och även en utvisning efter 31:35. Men hemmalaget reder ut så väl tre mot fem och fyra mot fem på ett bra sätt. Ny utvisning för Almtuna efter 37:05 - här har Hedlund ett bra läge när han kommer fri mot Bergvik men backchek jobb av gästerna och Bervik klarar av det. Almtuna reder även ut sitt underläge på ett bra sätt igen. 39.52 drar gästerna på sig sin första utvisning och Almtuna skapar ett läge efter tekningen. Men lagen har 1-1 med sig in i periodpaus. Skotten är 8-12.

Hemmalaget inleder tredje perioden med en man mer men det klarar Södertälje att reda ut. 2-1 kommer istället efter 43:43 genom Benker. Han går mot mål när spelet är i västra sarghörnet och Hertzberg kan lägga in pucken framför mål där en ren Benker sätter pucken bakom Bergvik från nära håll. Södertälje har två bra chanser i jakten på kvittering - bland annat en puck i stolpen. Hemmalaget skapar även de lägen innan powerbreaket.

Berglund skapar en fin chans strax efter powerbreaket men Bergvik klarar av att stå emot där. Gästerna jagar kvitteringen samtidigt som hemmalaget spelar mer och mer på sin ledning och tiden tickar på.efter 17:34 så tar Södertälje timeout och plockar ut bergvik ur målet för att jaga kvitteringen i spel sex mot fem. Kvitteringen till 2-2 kommer också efter 58:33 genom hjälm. Det är ett skott från blå med mycket trafik framför Eliasson i målet. Det hela videogranskas då en spelare ser ut att stå i målgården men det bedöms inte som att han stör Eliasson i hemmamålet. Det blir också resultatet efter tre perioder. Skotten är 7-6.

I förlängningen får Bergvik göra en viktig räddning direkt och sedan vänder spelet och det är Södertälje som skapar ett läge. Harlestam blir också ren med Bergvik som räddar igen efter att pucken hoppat till för Harlestam när han ska avsluta. Nytt friläge för Harlestam och retur men inget mål Norbäck har ett läge sedan. Harju skapar ett läge efter hårt jobb men Eliasson är tät vid stolpen. Det kommer inget mål i förlängningen där skotten är 3-5.

Straffar får avgöra matchen och där kan endast Heikkinen överlista Eliasson samtidigt som Bergvik räddar samtliga straffar från hemmalaget. Därmed slutar matchen 2-3 och gästerna åker hem med två poäng medan en stannar i Uppsala. Skotten i matchen är totalt 22-34.

Det känns så klart surt när det är så nära att ni tar tre poäng, men vad kan du så här snabbt efter matchen säga?
- Vi tappar tre poäng med mindre än en och en halv minut kvar. Det är små skaer som avgör en så pass tight match, säger Mattias Zackrisson.

Det är bara att titta framåt nu för det är en ny match mot Södertälje på bortaplan på fredag _- Det kommer att bli en jäkligt tuff utmaning. Vi måste snäppa upp ett par snäpp helt enkelt och öka koncentrationen i viktiga situationer. Det är chanser åt båda håll och koncentrationstapp som gör att vi inte sätter våra chanser och samtidigt bjuder på lägen bakåt. Vi har mycket att göra, avslutar Mattias Zackrisson.

Ny match mot Södertälje väntar på fredag i Scaniarinken.

Highlights Publiceras 2021-10-14 07:00