J18: Äkta hattrick och en säker seger
Publicerad: 2019-10-24
J18-laget tog en säker seger hemma mot jumbon Wings ikväll. 6-1 blev slutresultatet i en match där vi fick se en fyramålsskytt - hattrick i första perioden - i form av Erik Andersson. Segern gör att laget har fortsatt häng på lagen ovanför strecket i tabellens övre del.

Hemmalaget tar kommandot direkt i matchen och skapar tryck mot Wings. Dock drar man på sig en utvisning tidigt och då kan John Rådeström Engström göra 0-1 efter 03:02 för Wings - pucken sitter högt bakom Oscar Leijon. 04:58 svarar dock Almtuna med en kvittering till 1-1 då Erik Andersson slår in en retur framför mål. Wings drar sedan på sig en utvisning och då gör Erik Andersson också 2-1 efter 07.06. Han serveras pucken inne i slottet och sätter dit pucken bakom Filip Andersson.

Gästerna får sedan chansen med en man mer igen med det reder Wings ut. Men när det bir spel fyra mot tre för Almtuna så kan Erik Andersson sätta 3-1 efter 14:22 framför mål - han gör därmed ett äkta hattrick i matchen. 4-1 kommer sedan 16:41 genom Oliver Pentler som skjuter in pucken i bortre krysset från sin västersida sedan han trampat in i zon med pucken. Skotten är 14-7.

Almtuna har ett nytt powerplay i början av andra perioden men något mål kommer inte den här gången. Drygt halvvägs in i matchen är det Wings tur att få spela powerplay utan att få utdelning.5:14 tilldöms Almtuna en straff som Erik Andersson iskallt sätter sedan han dragit gästernas målvakt och det är 5-1. Hemmalaget har sedan ett powerplay igen men trots många bra chanser håller Wings Filip Andersson målet borta från påhälsning. Skotten i perioden är 14-4.

Hemmalaget har ett tidigt numerärt överläge i tredje perioden men får inte hål på Wings. Inte heller gästerna kan sedan utnyttja tre numerära överlägen efter varandra. Istället blir det Almtunas Jacob Lundberg som kan slå in en retur framför mål till 6-1 efter 15:44. Almtuna har sedan ett powerplay till men 6-1 står sig och blir matchens slutresultat. Skotten är 16-5 totalt 44-16.

Erik Andersson blir en av de stora segerorganisatörerna med sina fyra mål varav kom tre i rad under den första perioden - äkta hattrick alltså.

-Vi gör en stabil insats ikväll. Inför matchen pratade vi om att hålla energin uppe och att fortsätta de goda vanorna som vi startade mot Lidingö senast, säger assisterande tränaren Robin Pettersson och fortsätter:
-Powerplay producerar för oss idag. Det har varit en punkt där vi varit nära men inte hela vägen framme hittills så det var skönt.

-Bra energi och en bra vinst för oss i en tight serie, avslutar Robin Pettersson.