Dam: Knapp förlust mot SDE
Publicerad: 2020-01-15
Dam
Damerna åkte på en knapp förlust borta mot SDE ikväll. Hemmalaget kunde bärga segern via 3-2 och skapade därmed ett glapp ned till Almtuna i tabellen.

Hemmalaget tog en snabb ledning i matchen då Hanna Åström kunde sätta 1-0 redan efter 50 sekunder. Almtuna får sedan chansen i powerplay men kan inte ta till vara på det tillfället. Kvittering till 1-1 kommer istället efter 10:06 genom Beatrice Johansson. I samband med målet så får Almtuna en utvisning men man reder ut det underläget. Skotten är 12-6.

Andra perioden blir mållös och den enda noteringen i protokollet är en utvisning för SDE där man klarar av att freda sitt mål. Skotten är 12-8.

I den tredje perioden kan Almtuna ta ledningen då Tilda Johansson sätter 1-2 efter 45:13. Men SDE svarar omgående då Hanna Åström kvitterar 45:48. Hemmalaget får sedan chansen med en man mer men det reder Almtuna ut. 55:00 gör SDE matchens segermål då Hanna Åström fullbordar ett hattrick. SDE vinner därmed matchen med 3-2 och skapar lucka ner till Almtuna i tabellen. Skotten är 46-21.

Vi återkommer med eventuell tränarkommentar senare.