Första segern för J18
Publicerad: 2022-01-16
Idag kunde J18-laget ta sin första seger i J18 Nationell Södra då man besegrar Troja/Ljungby med 7-4 hemma i Upplands Bilforum Arena.

Troja/Ljungby drar på sig en tidig utvisning som man reder ut. Gästerna drar sedan på sig en till utvisning men strax efter även Almtuna. Inget mål kommer där men 09:07 kan Theo Andersen se till att Troja/Ljungby tar ledningen med sitt 0-1 mål.

14:11 kvitterar Liam Larsson till 1-1 för hemmalaget och 17:21 ger Ivan Kolsmyr Almtuna ledningen med 2-1. Almtuna drar sedan på sig två utvisningar som går i varandra men perioden slutar 2-1 och skotten är 9-11.

Gästerna drar på sig en utvisning strax innan Almtuna blir fulltaliga men man reder också ut sitt underläge. När Almtuna drar på sig en ny utvisning så kan August Hummer kvittera till 2-2 efter 25:26 i överläget. Ludwig Andersson svarar dock på det med att sätta 3-2 efter 26:01.

När gästerna sedan drar på sig en ny utvisning så gör Ludwig Andersson även 4-2 efter 29:21 i överläget. Troja/Ljungby reducerar i sin tur 31:22 i numerärt överläge. Gästerna reder sedan ut ett numerärt underläge innan man kan kvittera till 4-4 39:03 när Almtuna dragit på sig en ny utvisning. Det är ställningen efter två perioder och skotten är 15-13.

Troja/Ljungby drar på sig ännu en tidig utvisning i tredje perioden och Ludwig Andersson fullbordar ett hattrick när han gör 5-4 41:42 i överläget. Almtuna drar på sig en utvisning men reder ut den och sedan kan Mai Crnkic göra 6-4 efter 53:12.

Lagen drar på sig varsin utvisning och det blir spel fyra mot fyra. Inget mål kommer där men sekunderna efter – 57:53 - så kan Jonathan Wennås fastställa slutresultatet 7-3. Skotten är 11-14 i perioden och 35-38 totalt. Almtuna tar därmed första segern i J18 Nationell Södra.

- Laget går samman redan från start och sätter hårt tryck på Troja. Matchen speglas av många utvisningar, varav Troja gör 3 av fyra mål i powerplay. Men över hela matchen är vi det bättre laget och alla bidrar till en skön första seger i den nya serien, säger André Kallenberg.