Ny seger för J18-laget
Publicerad: 2021-09-30
Derbyn mot Wings HC Arlanda brukar vara tuffa drabbningar och kvällens match var inget undantag. När slutsignalen ljöd så stod vårat J18-lag som segrare med 5-4 i Upplands Bilforum Arena.

Lagen har varsitt powerplay tidigt i matchen men Larsson i gästernas mål och Boston i hemmakassen reder ut det hela med sina respektive lagkamrater. Det blir sedan Kalle Forslund som spräcker målnollan då han 12:47 kan göra 1-0 till Almtuna. Gästernas Kevin Nilsson-Ström kan kvittera till 1-1 efter 16:40 innan Filip Ekberg ser till att Almtuna kan gå till pausvila med 2-1 – målet kommer efter 18:16. Skotten i den första perioden är 12-5.

Redan 29 sekunder in i mittenakten så drar gästerna på sig en utvisning men hemmalaget kan inte utnyttja överläget. Det gör istället gästande Wings HC Arlanda när dem får chansen i powerplay. Levente Simon är det som står för kvitteringen 28:22. Almtuna svarar dock upp på det med två snabba mål. Gustav Leijon kan sätta 3-2 efter 29:43 och Leo Krantz sätter 4-2 efter 30:04. Lagen drar sedan på sig varsin utvisning de sista minuterna men ställningen är 4-2 i paus. Skotten är 16-8.

Almtuna inleder tredje perioden med en man mer då gästernas utvisning från slutet av mittenakten följer med hit. Det kommer dock inget mål där. Istället ökar hemmalaget på till 5-2 när man spelar i numerärt underläge genom Ludwig Andersson efter 45:43. Wings HC Arlanda ger dock inte upp och man reducerar två gånger om genom Morgan Efraimsson 50:32 samt Max Wadelius 58:35. Närmare än så kommer dock inte gästerna. Skotten är 9-12 och totalt 37-25.

- Det märktes att det var ett derby ikväll, högt tempo hela matchen igenom. Inte vår starkaste insats, men fantastiskt kul att se hur grabbarna hittar mer än ett sätt att vinna en match, säger André Kallenberg.