Förlust i Karlskoga
Publicerad: 2021-03-03
Herr
Det brukar vara tufft att få med sig poäng hem från Karlskoga och det var inget undantag ikväll. Hemmalaget kommer ut hårt och skaffat sig snabbt en 3-0 ledning och även om vi knappar in till 3-2 efter det så kan BIK Karlskoga till slut vinna med komfortabla 6-3.

Hemmalaget får en smakstart då 1-0 kommer genom Björklund efter 12 sekunder via ett skott utifrån. 2-0 kommer också efter 02:40 genom Eriksson som kan slå in pucken från nära håll. Almtuna tar timeout här. Momentum och stärkt självförtroende för BIK Karlskoga som går för mer mål sedan. Almtuna sticker upp emellan men får inte till avslut på mål.

Det går drygt 7 minuter innan ett avslut hittar fram till Juel i hemmakassen efter en styrning. Det är fortsatt hemmalaget som skapar det mesta och 3-0 kommer efter 09:47 genom Karlsson som kan slå in ett skott utifrån som fastnar framför målet. Vid powerbreak efter 11:13 är skotten talande 11-1.

14:35 drar BIK Karlskoga på sig en utvisning Precis efter att hemmalaget blir fulltaligt så kan Nybeck presentera sig med ett säkert avslut från vänster sida i bortre krysset av målet - passet kommer över centrallinjen - och det är 3-1 efter 16:37. Det ger Almtuna energi och man kommer upp och oroar Juel lite mer sedan. Ställningen efter efter första perioden är 3-1 och skotten är 14-6.

I Andra perioden kommer 3-2 efter 22:43 genom Nybeck som skrinnar ifrån sin motståndare och sätter pucken från nära håll. Det är inte långt borta att en kvittering kan komma strax efter också men Juel i hemmamålet räddar. Hemmalaget kommer också upp och oroar Sahlin i gästernas kasse men betydligt bättre fart på Almtuna nu i inledningen av perioden än i första perioden.

BIK Karlskoga drar på sig en utvisning 25:30. Liljendahl är nära att valla in pucken via en försvarare och Juel i överläget men hemmalaget reder ut underläget. Med cirka 11 minuter spelade har hemmalaget en riktigt fin chans där Sahlin kliver fram och avvärjer. Vid powerbreak efter 31:00 är skotten 5-2.

Spelet rullar sedan på och 33:34 drar Almtuna på sig sin första utvisning och med 2 sekunder kvar av den första utvisning drar man på sig en ny utvisning. Då kan Pilö sätta 4-2 med ett skott i slottet efter 36:01. 5-2 kommer också efter 37:19. Efter miss av Almtuna kommer han fri med Sahlin och är säker i avslutet. Det är också ställningen efter två perioder. Skotten är 11-4.

I tredje perioden byter Almtuna ut Sahlin och in kommer Leijon i målet istället. Almtuna måste jaga för att krypa närmare hemmalaget och spelet blir ganska öppet inledningsvis. Gästerna skapar några lägen och hemmalaget får kontringslägen. 6-2 kommer efter en omställning 45:45 där man kommer två mot en och Lilja som för pucken på höger sida avslutar själv. Almtuna försöker men BIK Karlskoga har bra kontroll på matchen nu. Vid powerbreak efter 51:57 är skotten 2-7.

Tiden rinner iväg och lagen skapar sina lägen utan att överlista målvakterna Juel och Leijon. Efter 56:49 så drar hemmalaget på sig en utvisning och då kommer reduceringen till 6-3 57:56 genom Eriksson som från höger på halvvolley kan slå in en retur. Med dryga minuten kvar har hemmalaget ett läge där Leijon avvärjer. Efter 59:00 drar BIK Karlskoga på sig en ny utvisningen matchen slutar 6-3. Skotten är 5-12 och totalt 30-22.

- Vi har lite soppatorsk idag tycker jag.Både fysiskt och mentalt så orkar vi inte stå upp mot dom och vi får ju en tuff start som vi inte kan repa oss ifrån. Det är inget snack om att Karlskoga är det bättre laget, säger Robert Kimby.

Vad säger du om Zion Nybeck och hans debut hos oss idag?
- Det är kul för honom. Jag tycker att han kommer in och visar sin skicklighet och skridsko åkning. Han gör en klart bra debut men det är tufft att glänsa mer när Karlskoga är så pass mycket bättre än vad vi är idag, avslutar Robert Kimby som nu tillsammans med laget får ladda om för ett back to back möte med Mora fredag och lördag.

Highlights Publiceras 21-03-04 07:00