Dam: Hammarby vann bekvämt
Publicerad: 2018-11-25
Dam
Senast de spelade mot varandra så kunde Hammarby definitivt avgöra matchen precis i slutet – idag kunde de dock vinna bekvämt.

Gästande Hammarby tog snabbt ledningen i matchen idag – Linn Hansén satte 0-1 redan efter tre minuters spel. Elin Eriksson och Johanna Blomkvist såg till att det var 0-3 med två snabba mål när knappt halva perioden hade spelats och efter att Almtuna rett ut ett numerärt underläge kunde så småningom Elin Eriksson också göra 0-4 som blev periodresultatet. Skotten är 2-15.

Det kommer inga fler mål i andra perioden där Almtuna hade chansen i ett numerärt överläge när halva matchen var spelad. Almtuna kommer dock upp i banan mer och i avslutslägen. Skotten är 10-12.

Halva den tredje perioden spelas innan Hammarby kan göra 0-5 genom Felicia Levin. Med knappa fyra minuter kvar ökar Amanda Rosengren på gästernas ledning och 58:43 kan sedan Julia Avelin fastställa slutresultatet 0-7. Skotten är 6-15 och totalt 18-42.

_-Nu gick tjejerna från första nedsläpp in som ett lag och gör en bra match över tre perioder. Man kämpar och täcker många skott. Det vi inte lyckas med idag är att få utdelning på våra chanser, _säger Harri Mannström.