Förlust och spel i HockeyEttan väntar
Publicerad: 2019-04-14
Herr
Allt skulle avgöras i denna match och det avgörs nog på ett av de grymmaste sätten då matchen går till förlängning. Väl där är det gästande Kristianstad som till slut får jubla då de 64:19 avgör matchen. Vi riktar ett stort grattis till Kristianstad som nästa säsong kvalificerat sig för HockeyAllsvenskan.

Kristianstad kunde ta ledningen i matchen efter 06:30 genom Johan Lundgren och det håller sig perioden ut.

I andra perioden så har hemmalaget svårt att komma till och gästerna ser pigga ut - första skottet på mål för Almtuna kommer faktiskt först efter 30:50 i mittenperioden. Men så kommer hemmalaget ingen mer och mer och Oscar Milton kan 33:35 kvittera till 1-1 då han slår in en retur.

Det är också resultatet efter tre perioder då inget av lagen lyckas göra mål trots att chanser finns. Det hela ska få avgöras i förlängning i stället. Hela hallen exploderar först då man tror att Almtuna gjort men målet godkänns inte. Istället kan Kristianstads William Pethrus titulera sig som Kristianstads hjälte då han efter 64:19 kan styra in 1-2 för sitt lag framför målet i en omställning.

Det är naturligtvis oerhört grymt för hemmalaget och tungt för alla Almtuna-hjärtan att konstatera faktumet att det blir spel i HockeyEttan nästa säsong. Samtidigt så finns det en morgondag och man kan inte ”lägga sig ner och dö”. Nu får man titta framåt och ta sig an det som finns framför oss i föreningen på bästa möjliga sätt. Undertecknad är övertygad om att det finns tillräckligt mycket Almtuna-hjärtan för att vi ska kunna se ljust på framtiden när allt har fått sjunka in lite.

Samtidigt så får vi skicka ett stort grattis till Kristianstads IK som gör en riktigt bra kvalserie och tar sig upp till HockeyAllsvenskan - vi önskar er all lycka till nästa säsong.