Dam: Säker seger mot Kallhäll
Publicerad: 2019-12-08
Dam
Våra damer tog greppet om matchen i den första perioden och gick till pausvila med 3-0 - när matchen var över mot seriens jumbo lös 6-1 på tavlan.

Almtuna får en bra start när Vendela Rosenblom kan sätta 1-0 redan efter 01:26. 2-0 kommer också efter 07:36 genom Johanna Jonsson som håller sig framme och slår in en retur. Tilda Pettersson kan sedan lyfta upp 3-0 i nättaket efter 11:59. Almtuna drar sedan på sig matchens första utvisning 14:12 men Almtuna och Paulina Bergstrand håller tätt bakåt. Skotten i perioden är 17-7.

-En bra start där vi kommer ut starkt och skapar mycket och får en tidig utdelning. Vi fortsätter att åka skridskor och pressar tillbaka Kallhäll. Vi skjuter mycket och är där på returerna vilket också ger resultat, säger Tom Holén.

I andra perioden kan Vendela Rosenblom göra 4-0 då hon är framme och tar till vara på en rutur. Hemmalaget drar på sig sin andra utvisning efter 30:25 men än en gång håller man tätt bakåt. Lagledningen i Almtuna tar timeout 34:29 då spelet inte har sett så bra ut ett tag. Det ger effekt och 18:28 kan Rebecka Pihl sätta 5-0 högt bakom Laura Trespioli i gästernas mål då hon får ett friläge. Skotten är 8-9.

-En sämre period där vi tittar för mycket på puck och inte gör vårt jobb. Men kan ändå vinna perioden med 2-0, säger Tom Holén.

Till den tredje perioden har Almtuna bytt målvakt och Thea Joerö får chansen mellan stolparna. Efter 47:36 drar hemmalaget på sig en ny utvisning. Med 22 sekunder kvar på utvisningen drar Almtuna på sig ytterligare en utvisning och då kan Kalhälls Marlene Henningsson spräcka målnollan när hon kan trycka in en retur med två man mer på isen - 5-1 49:22. Almtuna drar på sig ytterligare en utvisning med 30 sekunder kvar av matchen och då sticker laget upp och sätter 6-1 efter 59:41 genom Olivia Klaar i det numerära underläget. .Det kommer sedan inga fler mål och Almtuna vinner med 6-1. Skotten är 11-10 och totalt 36-26.

-En bättre period igen där vi skapar många bra chanser men vi drar på oss utvisningar som gör att Kallhäll kan göra mål på oss i fem mot tre. Vi fortsätter att kämpa och med en man mindre kan vi sedan stänga butiken för dagen, säger Tom Holén och avslutar:
-Det är en bra insats av tjejerna idag.

Det var kul att se Tea Joerö i målet sista perioden - hon gör det riktigt bra när hon sätts på prov och målet i spel tre mot fem kan hon inte lastas för. Segern gör att Almtuna klev förbi SDE - som dock har en match mindre spelad - på målskillnad och parkerar just nu på en fin femteplats.