Dam: Förlust efter straffar
Publicerad: 2019-02-15
Dam
Våra damer förlorade på bortaplan mot Haninge på straffar. När matchen var över så hade hemmalaget knipit åt sig bonuspoängen då endast en spelare lyckats överlista lagens målvakter vid straffavgörandet. Nu återstår en match på säsongen innan man kan göra bokslut.

Almtuna reder ut en tidig utvisning i matchen och på slutet av första perioden så får man en ny utvisning som följer med in i nästa period då inget mål kommer här heller. Skotten i första perioden är 15-8.

-I början av första perioden så gjorde tjejerna det bra trots onödigt mycket spel i egen zon. Haninge öppnade starkast men vi kom in i matchen mer och mer och skapade många möjligheter i Haninges zon också, säger Harri Mannström.

I mittenakten startar Almtuna med en man mindre på isen och då kan Olivia Klaar redan efter 20:15 göra 0-1 i det underläget. Haninge kommer dock igen och kvitterar efter 23:31 genom Julia Tärnblom. Knappa minuten senare kommer också 2-1 för hemmalaget då Anna Löfstedt håller sig framme efter 24:22. När Almtuna får chansen i numerärt överläge så kommer kvitteringen till 2-2 genom Julia Weckström efter 31:49. Lagen har sedan varsin utvisning som går i varandra men inga mål kommer. Skotten är 16-7.

-Andra perioden öppnade vi starkt med 1 mål i boxplay - ett riktigt snyggt mål av Olivia Klaar med bra placering upp i vänstra krysset assisterad av Julia Weckström som senare i samma period får en passning av Kirsten Waaler Julia står uppe vid blå tar det lugnt och skjuter och pucken smiter in mellan vänster stolpe och Haninges målvakt & kvitterat till 2-2, säger Harri Mannström.

I tredje perioden har båda lagen sina chanser och även numerära överlägen utan att lyckas överlista någon av målvakterna. Matchen går till förlängning där hemmalaget får en chans i numerärt överläge men det blir straffar som får avgöra matchen. Där kan Anna Löfstedt sätta den första straffen och efter det så håller både Emelie Nygren i Haninge och Paulina Bergstrand i Almtunas mål rent varför Haninge tar hem segern och bonuspoängen. Skotten i tredje perioden är 18-10, i förlängningen är det 5-1 och efter som haninge tog hem straffläggningen så blir skotten 55-26 totalt.

-I Tredje perioden så skapar tjejerna många chanser även Haninge får chanser men ingen får utdelning och det avgörs till slut på straffar där Haninge tar hem det, säger Harri Mannström.

Nu återstår en match mot SDE 2 den 5 mars på bortaplan innan man kan göra bokslut efter avslutad säsong.