Knapp förlust mot serieledarna
Publicerad: 2019-12-14
Herr
Senast var det Almtuna som avgjorde tidigt i tredje perioden med ett 1-0-mål — idag var det Björklöven som gjorde 1-0 tidigt i tredje perioden och kunde ta hem segern. Detta var tredje matchen som slutar med en uddamåls-seger för hemmalaget när Almtuna och Björklöven möts.

{!A}
{!B}

Almtuna börjar matchen bra och skapar bra lägen. Vi får se en dubbelutvisning tidigt. Vid powerbreak 10:55 så är skotten 7-7. Hemmalaget får sedan chansen med en man mer men Almtuna rider ut anstormningen bra. Det kommer inga mål i perioden och skotten är 11-10.

Björklöven kommer ut hårt i andra perioden men sedan drar man på sig en utvisning. Almtuna har en bra chans direkt på tekning men sedan reder hemmalaget ut det bra. När det är Almtuna som drar på sig en utvisning så reder man ut det också på ett bra sätt. Vid powerbreak är skotten 3-3 vilket är talande för perioden så långt. Almtuna får sedan en ny chans i powerplay men då är det Björklöven som skapar den hetaste chansen via ett friläge med avslut över. Med cirka 38 minuter spelade så är det Haag som har fritt läge för Almtuna men han avslutar utanför. Vi får inte se några mål i den andra perioden heller där skotten är 5-7.

I den tredje perioden får Björklöven ett tidigt powerplay och det ser ut som att Almtuna skall kunna rida ut anstormningen från hemmalaget. Men med 8 sekunder kvar i överläget - 43:06 kan Liss sätta 1-0 i första krysset från sin position till vänster. Almtuna har sedan en bra period direkt efter målet och får också ett numerärt överläge men hemmalaget håller tätt. Björklöven kommer tillbaka och Eliasson står bland annat för en bra räddning i mitten på perioden.

Hemmalaget har ganska bra kontroll på det hela men med cirka 04:25 kvar så har Karlström ett skott som tar i ramen bakom Cannata i hemmamålet. Almtuna plockar ut målvakten och går för en kvittering på slutet men Björklöven håller undan och vinner matchen. Skotten är 8-9 och totalt 24-26.

Det är en repris på förra mötet i Gränbyhallen - då var det Almtuna som avgjorde med ett tidigt mål i den tredje perioden och kunde ta hem en 1-0 seger. Denna gång var det Björklövens tur att göra det samma. Almtuna står dock upp bra mot serieledarna i deras egen hemmaborg och detta var tredje matchen mellan lagen som slutar med uddamåls-seger för hemmalaget.

Martin Gudmundsson var efter matchen nöjd med lagets insats trots förlusten. Man kom ut och var bättre än Björklöven i första perioden tyckte Martin och sett över hela matchen så tyckte han att laget var värda minst en poäng ikväll. Han tyckte också att det fanns mycket positiva saker att ta med sig från kvällens insats.