Säker seger
Publicerad: 2022-01-20
J20-laget tog emot Sollentuna på hemmaplan ikväll och det slutar med en säker 7-3 seger för hemmalaget.

Sollentuna drar på sig en tidig utvisning och då kan Ludwig Andersson ge Almtuna ledningen med 1-0 i överläget efter 03:15. Gästerna drar på sig en utvisning till drygt halvvägs in i perioden men reder ut det underläget. 2-0 kommer istället efter 18:38 genom Carl Danielsson. Almtuna drar på sig en utvisning med knappa minuten av perioden och den följer med in i andra perioden. Skotten är 17-9.

Almtuna reder ut den kvarvarande tiden av sin utvisning och sedan kommer två snabba mål för hemmalaget – 22:20 3-0 genom William Wassberg och 22:45 genom Carl Danielsson. Adrian Franco kan 27:00 se till att Sollentunas målnolla spräcks och vi har 4-1. 28:28 sätter William Gustafson 5-1 för hemmalaget.

Strax efter drar Almtuna på sig en utvisning men Sollentuna kan inte utnyttja överläget. Adrian Franco gör dock 5-2 efter 33:45 istället. Rasmus Blomqvist ger sedan Almtuna ledningen med 6-2 efter 34:12. Linus Petersson reducerar 38:55 till 6-3 i den målrika andra perioden där skotten är 15-8.

Ludwig Andersson sätter 7-3 efter 43:07 i tredje perioden och gästerna drar sedan på sig en utvisning 44:43 som man dock reder ut. Fler mål kommer inte i matchen och skotten är 6-6 i perioden och totalt 38-23.

- Bra offensiv insats. Känns som vi spelat den här matchen typ 30 gånger i år. Vi ligger på, de kontrar, vi blir lite slarviga i stor ledning. Det finns saker att skriuva på, men också många bra saker att ta vara på, säger Jimmy Anderström.