Förlust även i returen
Publicerad: 2022-09-01
Det blev förlust även i returen mot Vita Hästen. I tredje perioden kunde hemmalaget gå ifrån till 4-2 innan Hertzberg kunde reducera till 4-3 med fem sekunder kvar av matchen.

Första perioden:
Det är en inledande period som bjuder på varsitt friläge för lagen under de första fem minuterna. Först kommer Öby-Olsen fri men avslutet går inte på mål och sedan är det Benker i hemmalaget som får friläge men Brandhammar är där och stör honom och avslutet räddas.

Målskyttet i matchen öppnas sedan av Benker – Almtuna får inte undan pucken och Eriksson kan spela in pucken till Benker som är ren i slottet och gör där inget misstag och det står 1-0 efter 08:27.

Efter det så skapar båda lagen sina lägen men perioden slutar 1-0. Skotten är 11-5.

Andra perioden:
I den andra perioden är det hemmalaget som inledningsvis skapar mest och har mest av spelet. Efter 24:18 ökar också Jimmy Andersson på ledningen till 2-0efter att ha fått ett pass från vänster och Andersson avslutar med ett direktskott som går in bakom Håkansson.

Almtuna kan efter 29:09 reducera till 2-1 genom Proos som avslutar högt från vänster. Upprinnelsen är att gästerna ligger på och avslutar samt tar hand om returen och sedan får han pucken.

Proos har även ett kanske för honom överraskande friläge framför mål efter slarv av hemmalaget efter cirka 12 minuters spel men Sandberg är med på noterna. Norbäck är inte långt från att kunna styra in en puck i samma matchminut.

Sedan följer tre utvisningar som går i varandra – Vita Hästen drar på sig två och Almtuna en men inget mål kommer här. Med 18:18 spelat så hittar Hertzberg från högersidan en liten lucka och kan sätta kvitteringen 2-2. Det är också vad lagen tar med sig in i periodpaus. Skotten här är 11-5.

Tredje perioden:
I den tredje periodens start träffas Victor Öhman olyckligt av en puck i ansiktet och utgår. Vi hoppas verkligen att det inte är allt för allvarlig skada på honom. Hemmalaget tar sedan kommandot i matchen igen när Söderberg efter cirka 45 minuters spel skickar en puck på mål som Degerstedt kan styra in bakom Håkansson till 3-2.

Vita Hästen kan även öka på till 4-2 med cirka 49 minuter spelade och det är Sebastian Falk som kommer fram på högersidan, har inget passningsalternativ utan avslutar själv och skjuter in pucken i mål på egen hand istället.

Lagen reder ut varsitt numerärt underläge sedan och tiden rullar på. Hemmalaget skapar flera fina chanser där Håkansson får kliva fram i målet och göra viktiga räddningar.

Med 40 sekunder kvar och tekning i anfallszon så tar Almtuna timeout och satsar på spel sex mot fem. Med fem sekunder kvar så kan Hertzberg reducera och därmed fastställa slutresultatet 4-3. Öby-Olsen lägger pucken till Brandhammar på blå och han passar Hertzberg på högersidan och skottet sitter i bortre krysset.

Matchen slutar alltså 4-3 och skotten är 9-6 i tredje perioden samt 31-16 totalt.

- Arbetsinsatsen är där. Framför allt så är det bättre än matchen senast. Men idag bommar vi litegrann i i spelet. Både anfallsspelet och försvarsspelet så det måste vi jobba mera med. Gå tillbaka lite grann och jobba med grunderna i vårt spel, säger Jimmy Anderström.

- Vi sa att vi skulle försöka spela lite mer styrspel idag men vi hamnar inte riktigt i dom lägena. Vita Hästen gör en bra match, vi har ju en motståndare som också vill göra bra saker och dom gjorde väldigt mycket bra saker och gjorde det svårt för oss. Så vi hamnade inte riktigt i dom lägen som vi ville.