Inför Tingsryd
Publicerad: 2021-09-30
Herr
Två raka segrar har herrlaget inlett seriespelet med och på fredag är det match igen när Tingsryd kommer till Upplands Bilforum Arena. Det brukar alltid vara tighta fighter mot Tingsryd som inlett serien med 2 förluster.

Tingsryd har inlett seriespelet med möten mot två topptippade lag – Västerås och BIK Karlskoga. Det har gett dem 2 förluster 2-5 mot Västerås och 1-4 hemma senast mot BIK Karlskoga.

I Tingsryds trupp hittar vi målvakten Daniel Rosengren och forwarden Martin Mellberg som tidigare spelat för oss i Almtuna. Damlagets tränare har också sin son Romans Semjonovs spelandes i Tingsryd.

Det brukar ofta vara tighta matcher mot Tingsryd på hemmaplan och ofta skiljer det ett mål mellan lagen när slutsignalen går. Det har skett vid fem av de tio senaste mötena i Uppsala. Förra säsongen vann Tingsryd tre (en match efter förlängning) av de fyra mötena mellan lagen och segern för Almtunas del kom i Upplands Bilforum Arena. En tabellrad med Almtuna-ögon på de senaste mötena i Uppsala ger: 10 4 2 0 2 2 28-25 (3) 18.

Vi har inlett serien med två raka vinster där den senaste matchen avgjordes med blott nio sekunder kvar. Det trots att spelet kanske inte varit på topp under en hel match hittills men det visar samtidigt på en styrka att vinna ändå. Vi har mött två lag som tippats av experter att tillhöra nedre delen av tabellen och därför är det extra viktigt att vinna dessa matcher om vi vill hamna före dem.

Det kommer krävas att laget är lika effektivt framåt som de senaste matcherna samtidigt som man inte får slappna av i det defensiva arbetet om man skall lyckas ta en tredje raka seger på fredagskvällen.

Laget presenteras som vanligt någon timme innan matchstart.

Äntligen har publikrestriktionerna släppt och vi hoppas att ni sluter upp kring laget från läktarplats. Med er hjälp kan laget sikta mot en ny seger. Har du inte köpt biljett än så kan du göra det i länken nedan:

Köp matchbiljett

Webbredaktionen Peter Tjern