Grymt tung förlust
Publicerad: 2021-11-26
Almtuna hade topplaget MoDo i säcken men man kunde inte knyta till på slutet och gästerna slank ur greppet och avgör sedan också med 6 sekunder av matchen. Ett grymt slut på en match där man till absolut största delen gör det riktigt bra mot serietvåan.

Det är Almtuna som öppnar kvällens målskytte efter 02:31 när Söderberg skjuter från backplats till höger och pucken borrar sig in bakom Tikkanen i MoDos mål. Det är ett taggat Almtuna som sedan också har ett riktigt bra läge efter snyggt spel men Tikkanen avvärjer. Modo Har bett fint läge efter knappa 9 minuter men det mynnar bara ut i utvisning för Almtuna. Men hemmalaget reder ut det på ett bra sätt och får ett friläge efter utvisningen Tikkanen avvärjer dock.

2-0 kommer istället efter Xx genom Norbäck som snor pucken av gästerna och sätter den säkert bakom Tikkanen. Benker har ett friläge med cirka 4:30 kvar av perioden och efteråt är det nära två gånger om också men gästerna reder ut det. Vid powerbreak - 3:21 kvar av perioden - är skotten 7-1.

Modo skapar ett bra läge med cirka 18:20 spelat men Leijon är med på noterna. Och man lassar också några enkla puckar mot Leijon som inte har några som helt problem med dom. Lagen har 2-0 med sig in i pausvilan och skotten är 7-5.

MoDo Kliver fram i inledningen av andra perioden men man skapar inte några riktigt heta lägen. Gästerna drar på sig en utvinning efter 23:37 men man reder ut det. Det är inte så många heta lägen under första halvan av denna period. MoDo skapar dock ett fritt läge efter cirka 29 minuter och direkt på det får J Svensson ett friläge men Tickande räddar. Benker har ett lurigt skott som Tikkanen dock plockar efter 31:15. Här blir det powerbreak och skotten är 7-3.

Knappa sju minuter kvar skapar gästerna tryck och har läge men Leijon är vaken. 2-1 kommer dock efter 34:48 genom Mannberg som får läget från höger tekningscirkels inner kant. MoDo drar på sig en utvisning 35:17men reder ut även det underläget. Almtuna har fortsatt press efter utvisningen och skapar några lägen men inget mål kommer. Med 29:34 spelat får Leijon rädda ett läge för gästerna. Lagen har 2-1 med sig in i pausvilan och skotten är 14-7.

Hemmalaget startar bra i inledningen av tredje perioden och efter 42:08 kan Johansson styra in 3-1 från slottet efter skott utifrån. MoDo svarar dock upp på det med 3-2 efter 43:39 och denna gång styr Aagaard in ett inlyft från höger. Det händer en del i inledningen och Almtuna skapar ett fint läge efter drygt 45 minuters spel. MoDos Bernhardt snor puck och har friläge men Leijon räddar.

Sedan är det hemmalaget som kommer fram och oroar Tikkanen. Gästerna är sedan framme och skapar tryck och har bland anat ett avslut i Leijons mask. 3-3 kommer sedan efter 49:10 när Pettersson lägger in pucken mot mål från höger och den slinker in bakom Leijon. Vid powerbreak är skotten 6-6.

MoDo drar på sig en utvisning 54:05men man rider ut även detta underläge. Tiden rinner på sedan. Gästerna ligger på i slutet och skapar ett bra läge med drygt 30 sekunder kvar. Modo kan sedan också göra 3-4 efter 59:56 när Pettersson lägger in pucken via stolpen och sedan Leijon. Ett grymt slut för hemmalaget och Pettersson i MoDo blir stor matchhjälte.. Skotten är 11-7 och totalt 32-19.

Almtuna gör en bra match egentligen och håller topplaget på utsida långa stunder och håller dom på endast 19 skott. Men i slutändan står man där utan poäng efter ett grymt tungt slut på matchen.