Rebecka Pihl förlänger

20 april 2021 11:00
Dam

Hon har erfarenhet från spel i högsta ligan för damer i Sverige och har även representerat Sverige på J18-nivå. Nu har Rebecka Pihl förlängt sitt kontrakt med Almtunas damlag.


Backen Rebecka Pihl 27 år med Linköpings HC som moderklubb har även hon förlängt sitt kontrakt över den kommande säsongen. Rebecka har spelat ishockey i 10 år och förutom spel i Linköping och Riksserien - numera SDHL - så har hon representerat SK Iron och Almtuna. På sitt CV har Rebecka även 2 matcher med Sveriges J18-lag på damsidan samt team syd på J18 Region nivå. Rebeckas styrkor är att hon har en stark vilja, bra skridskoåkning och skott.

-Rebecka är en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Med sin rutin och SDHL erfarenhet från sin tid i Linköping och även erfarenheten från Sveriges J18-lag så kommer hon att tillföra mängder till laget. Hon har dessutom varit kapten för laget de sista åren så det är kul att Rebecka väljer att förlänga med oss, säger Alexandrs Semjonovs och fortsätter: -Rebecka är en skridskostark back som även tillför i offensiven. Trots att hon är en av de äldre i laget så fortsätter hon att utvecklas sedan hon tog upp hockeyn igen för några år sedan efter ett speluppehåll.

Vi ställde några snabba frågor till Rebecka Pihl:

Ett år med nya tränaren vad är ditt intryck?
-Det har gått jättebra. Han har en tränarstil som är klippt och skuren för laget: Disciplin, högt tempo och hög intensitet.

Hur ser du på att ni till denna säsong får en utländsk målvakt.
-Det är väldigt spännande. Hon verkar vara en duktig målvakt av vad man kan läsa och eftersom det ryktas om att det förmodligen kommer in ett par stycken till så tror jag det kommer att bli toppen. Alltid kul med nya människor.

Covid – hur har det påverkat er?
-Det har ju medfört att det knappt blev några matcher och sedan fick vi äldre spelare inte träna alls på is så det är negativt så klart. Alekandrs dubblade istället fysträningen för oss, både i mängd och belastning. Så tränat har vi gjort ändå inom ramen för rekommendationerna.

Hur tror du på förutsättningarna inför nästa säsong?
-Det ser bra ut! Vi har utvecklats mycket i år trots covid. De yngre har fått träna mycket mer än normalt på is och utvecklats. Det finns nog en stor risk för att motståndarna kommer att underskatta oss om de bara tittar på tidigare års tabell-placeringar. Det är inte samma lag, det är ett proffsigare lag från ledning och ner med en högre träningsmoral och väldigt bra lagsammanhållning.