J20: Seger mot Huddinge
Publicerad: 2020-01-11
Det är giganternas kamp i serien och har hittills varit jämna tuffa och tighta matcher. Inför idag hade lagen varsin seger på bortaplan och idag blev det en ny bortaseger då Almtuna vann med 4-1.

I den första perioden så drar först Huddinge på sig en utvisning och sedan Almtuna två - varav den andra i slutminuten - men inga mål faller. Skotten är 5-6.

I andra perioden startar hemmalaget i numerärt överläge men Almtuna redo ut det. När det spelats 22:07 så kan Johannes Hellsten spräcka dödläget på målfronten då han sätter 0-1. Almtuna drar på sig en ny utvisning och i samband med den så tar Huddinge timeout. Almtuna reder dock ut även den utvisningen.

När sedan Huddinge drar på sig en utvisning så kan Richard Nilsson-Sahlin sätta 0-2 i det numerära överläget efter 31:03. Almtuna drar på sig en ny utvisning sedan utan att hemmalaget kan utnyttja det. Men 36:29 kan Anton Thulin reducera till 1-2 för Huddinge ändå. I slutet av perioden får vi en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra vilket följer med in i nästa period. Skotten är 11-12.

Spelet fyra mot fyra ger inget mål i inledningen av tredje perioden. Tiden rullar på och 48:28 drar Huddinge på sig en utvisning. Då kan Richard Nilsson-Sahlin sätta 1-3 efter 49:20 i det överläget. På slutet plockar Huddinge ut målvakten i ett sista försök men då kan Leon Larsson sätta 1-4 efter 58:30. Det blir också slutresultatet i matchen. skotten är 5-10 och totalt 21-28.

Lagen har vunnit på bortaplan när man mötts i serien hittills och med tre matcher mindre spelade än Huddinge så har Almtuna nu tre poäng upp till just Huddinge i serietoppen.

-En jämn tight match. Det är två lag som krigar in i det sista. Vi vinner på disciplin och skicklighet, säger Serhan Cicek.