J18: HV71 nollade Almtuna
Publicerad: 2019-02-22
UPPDATERAT - Vårat J18-lag fick ingen revansch på HV71 för förlusten hemma tidigare denna säsong. Ikväll nollade HV71 vårat J18-lag i sin hemmaborg - 1-0 skrevs segern till.

Almtuna har ett powerplay i första perioden och man lossar iväg 18 skott på Hampus Hedman i hemmalagets mål men det är 0-0 efter den första perioden. Skotten 6-18.

I mittenakten så har hemmalaget ett powerplay och Almtuna får sedan chansen i powerplay varav 39 sekunder fem mot tre men inga mål faller här. Istället kan hemmalaget göra 1-0 efter 36.05 genom Ludvig Fransson. HV71 går tack vare det till pausvila med en ledning. Skotten är 12-10.

I den tredje perioden reder Almtuna ut två boxplay och med 1:12 kvar av matchen får man ett powerplay. Då tar man ut Oscar Leijon ur målet och tar in en extra utespelare i ett sista försök att komma ikapp. Men HV71 lyckas freda sitt mål och vinner matchen. Skotten i den tredje perioden är 10-8 och totalt 28-36.

-Vi gör en jättebra match sett till prestationen. Vi följer matchplanen och styr matchen dit vi vill. Tyvärr saknar vi effektivitet idag och förlorar åter igen med uddamålet, säger Serhan Cicek och avslutar:
-Grabbarna ska vara stolta över insatsen i sin helhet. Kan vi bara vara lite mer cleaniska i våra avslut så vinner vi sådana här matcher.