Förlust mot Frölunda
Publicerad: 2022-01-09
J18 laget höll jämna steg med Frölunda i målprotokollet under två perioder men i tredje kunde hemmalaget gå ifrån och säkra en 5-2 seger.

Almtuna reder ut två utvisningar i den första perioden och 17:41 kan sedan Ville Södergren sätta 0-1 för Almtuna. Det är vad lagen har med sig in i periodvilan. Skotten är 10-9.

Frölunda kvitterar snabbt i andra perioden då Teodor Forssander sätter 1-1 efter 20:35. När Almtuna drar på sig en utvisning så kan Frölunda också ta ledningen med 2-1 genom Oscar Pantzare 23:06. Jesper Valente ser dock till att kvittering till 2-2 kommer 29:24. Lagen reder sedan ut varsitt numerärt underläge innan det blir pausvila. Skotten är 25-6.

I tredje perioden drar Anlupna på sig en utvisning men efter en minuts boxplay så drar Frölunda på sig en dom också. När Almtuna blir fulltaliga och spelar powerplay så kan Edvin Ahlstedt ge Frölunda ledningen med 3-2 i underläget efter 47:52.

David Edström kan sedan öka på till 4-2 för hemmalaget efter 55:55. Frölunda drar på sig en utvisning 57:40 och då tar Almtuna ut utmärkte Viggo Boston ur målet och sätter in en extra utespelare i ett försök att skapa kontakt. Men 57:56 kan Edvin Ahlstedt fastställa slutresultatet 5-2 i den öppna målburen. Skotten är 12-10 i perioden och totalt 47-25.

- Vi håller oss till gameplan och gör en riktig bra insats genom hela matchen. Viggo Boston håller kvar oss i matchen med sitt målvaktsspel. I tredje tar Frölunda vara på sina gratischanser vi ger dom och vinner. Dom stänger matchen definitivt med mål i öppen kasse, på slutet, säger André Kallenberg.