J20: Storseger i derbyt
Publicerad: 2020-02-03
Junior
J20-killarna ställdes mot Wings i ett derby på hemmaplan ikväll och det blev en enkel historia. När krutröken lagt sig så hade Almtuna fixat en storseger med hela 7-1.

{!A}
{!B}

Lucas Carlsson ser till att öppna målskyttet efter 04:45 för Almtunas del. Wings drar sedan på sig en utvisning som man dock klarar av utan påhälsning i det egna målet av pucken. 13:33 kan sedan Ludwig Vesterlund öka på till 2-0 för hemmalaget.

Gästerna dra på sig en ny utvisning en stund senare och då kan Oscar Sarhus öka på till 3-0 i överläget. Det har lagen med sig in i periodpaus och skotten är 19-3.

Almtuna drar på sig sin första utvisning efter 24:39 men håller rent bakåt i det underläget. Halvvägs in i matchen drar hemmalaget på sig en ny utvisning och även denna gång håller man tätt bakåt.

Wings kan dock reducera till 3-1 genom Rihards Krastins efter 35:14 istället. Men Oliver Gabay svarar omgående för hemmalagets räkning då han efter 35:36 sätter 4-1 och Ludwig Vesterlund fyller på med 5-1 för Almtuna efter 36:13. Skotten i andra perioden är 12-11.

Tiden rinner på i tredje perioden men 50:54 kan Oscar Sarhus sätta 6-1 för Almtuna. Strax efter så drar Wings på sig en utvisning men kan hålla undan i underläget. 7-1 kommer istället efter 55:16 genom Leon Larsson och det blir slutresultatet i matchen. Skotten är 18-7 och totalt 49-21.

- Vi gör en mycket bra första period där vi följer vår matchidé och dominerar egentligen hela perioden. I andra perioden startar vi passivt och Wings aggressivt. Jag tycker att Wings är bättre än oss första 12 minuterna men vi reser oss och kan vrida om dom sista 8 minuterna till vår fördel. Tredje perioden är rätt så avslagen och vi kan till slut vinna ganska stort, säger Serhan Cicek.