J20-seger över Vallentuna
Publicerad: 2021-10-02
Ikväll stod Vallentunas J20 för motståndet i Upplands Bilforum Arena - dom fick dock vända hem utan några poäng då hemmalaget stod som segrare med 3-1 när slutsignalen gått.

Det dröjer ända tills vi går in i första periodens sista minut innan målnollan spräcks i matchen. Det är Emil Jordahl som ser till att hemmalaget tar ledningen med 1-0 efter 19:02. Den ledningen utökas till 2-0 efter 19:55 genom Didrik Lif. Tungt för gästande Vallentuna att åka på två mål så sent i perioden. Skotten är 11-3.

I andra perioden ökar Ivan Kolsmyr på till 3-0 efter 22:33 och det blir periodens enda mål också. Almtuna drar på sig en utvisning efter 27:58 men Anton Danell får ha målnollan intakt. Skotten är 8-4.

I tredje perioden drar gästerna på sig en utvisning efter 44:57 men den reder man ut. Linus Petersson i gästande Vallentuna kan efter 47:18 se till att Anton Danell får sträcka vapen med sitt 3-1 mål. Det blir också slutresultatet i kvällens match. Skotten är 16-4 i perioden och totalt 35-11.

Vårt J20-lag har därmed precis som herrlaget inlett seriespelet med tre raka segrar och toppar sin serie på 9 poäng före Sollentuna8 poäng, Nacka, Huddinge och Göta Traneberg på 6 poäng.

- Till skillnad från i måndags så startar vi matchen på ett riktigt bra sätt. Jag tycker om att vi inte stressar upp oss trots att vi bränner mycket, till slut får vi ändå utdelning. Det finns saker att jobba på, vilket inte är så konstigt. Men det är hyfsat stabilt ändå, säger Jimmy Anderström.