J18: 3 friska poäng i Umeå
Publicerad: 2020-01-25
Junior
J18-killarna var i underläge uppe i Umeå mot Björklöven men kunde till slut vinna en jämn och tät fight med 4-3 och inkasserar 3 friska poäng.

{!A}
{!B}

Almtuna tar en tidig ledning när Erik Andersson efter 03:10 kan sätta 0-1 bakom Axel Forsman i hemmamålet. Men Björklöven svarar genom Max Lundgren som kvitterar till 1-1 efter 04:54. Båda lagen har sedan varsitt powerplay utan att få till något mål. Men 19:51 kan Hugo Häggström göra 2-1 för Björklöven. Det blir vad lagen har med sig in i periodvilan. Skotten är 9-3.

I andra perioden drar lagen på sig varsin utvisning som går i varandra och när Almtuna är en man mer kan William Gustafson kvittera till 2-2. strax efter får Björklöven en straff men Elliot Ekefjärd kan inte överlista Oliver Håkansson i Almtunas mål. 3-2 kommer istället efter 29:54 då Elliot Ekefjärd får revansch på sin straffmiss.

Almtuna kommer tillbaka och 34:00 kan William Gustafson kvittera till 3-3. Hemmalaget reder sedan ut ett numerärt underläge och när knappa två mindre återstår så drar Almtuna på sig en utvisning. Med 10 sekunder kvar så drar Almtuna på sig e utvisning till men klarar av de 10 sekunderna med 2 man mindre på isen. Skotten är 6-15.

Gästerna inleder med två man mindre i fyra sekunder följt av en man mindre sedan men man kan freda sitt mål under underläget. Tiden rullar på i matchen och 47:21 kan sedan Oliver Pentler ge Almtuna ledningen med sitt 3-4 mål. med dryga fem minuter kvar tar Björklöven timeout och 57:34 plockar man sedan ut målvakten i ett försök att få till en kvittering. Men Almtuna håller undan och vinner matchen med uddamålet. Skotten är 10-11 och totalt 28-31.

-Det är samma typ av matchbild som igår. Åter igen en trög start i första perioden. Vi är passiva och Björklöven kan föra matchen. Den andra perioden är några steg i rätt riktning. I tredje perioden är vi ruskigt stabila och kan till slut vinna en tight tillställning, säger Serhan Cicek direkt efter matchen.