Träningsmatch mot AIK
Publicerad: 2020-09-01
Herr
På onsdag är det dags för ny träningsmatch när AIK kommer på besök till Gränbyhallen. AIK som var bottengäng förra säsongen har till denna säsong på pappret en betydligt starkare trupp och lär tillhöra den övre delen av tabellen när allt väl drar igång.

AIK har endast spelat en träningsmatch så här långt - mot Forshaga som vann matchen med 4-3 efter övertid. Man fick dessutom idag ställa in träningsmatchen som skulle ha spelats på fredag mot BIK Karlskoga då flera personer i och kring BIK Karlskogas lag drabbats av coronaviruset.

I AIK finns Oliver Horsell som har Almtuna som moderklubb och spelade hos oss fram till och med 13/14 - han spelade som högst i J18-laget. Dessutom finns Jacob Svensson som spelat hos oss på juniornivå samt i herrlaget där han faktiskt spelat både back och forward. han är center men då vi hade backbrist klev han ner och tog en av backplatserna.

Till skillnad från förra säsongen då man var fast förankrade i botten på Hockeyallsvenskan så räknas denna säsongs upplaga till ett av lagen i den övre delen av tabellen. Man har värvat hem fina namn som t.ex. Fredric Weigel, Anton Holm och Johan Johnsson för att nämna några. Även AIK har tagit in spelare som är signade för NHL-klubbar på korttidskontrakt i form av Oliver Wahlström och Victor Söderström.

Det är corona-tider och många restriktioner som t.ex. att det endast får vara 50 personer i publiken. Det innebär att du inte kommer in i hallen om du inte har en förköpt biljett!

Laget tas ut efter morgondagens värmning.

Matchen sänds på vår solidsport-kanal som du hittar här och det kostar 199:- för våra tre hemmamatcher eller 89:- för en. Det kommer att vara grafik, kommentator och repriser.

{!A}

Webbredaktionen Peter Tjern