Seger över Huddinge
Publicerad: 2022-01-14
Junior
J20-laget vinner hemma mot Huddinge ikväll. 2-0 efter första perioden förvaltas väl och när slutsignalen ljuder så har man en 4-1 seger i hamn.

Halva första perioden går innan Melker Kull kan bryta matchens måltorka då han 10:09 kan sätta 1-0 bakom Huddinges målvakt Elliot Skill. Hemmalaget drar på sig en utvisning 13:24 som man dock reder ut. 17:01 kan Max Mattsson göra 2-0 för Almtuna och det är vad lagen har med sig in i periodpaus. Skotten är 10-7.

Lagen reder ut varsitt numerärt underläge inledningsvis i andra perioden. Lucas Thorstensson kan sedan efter 30:44 se till att Almtuna har 3-0. Julius Geiryd svarar dock snabbt då han reducerar till 3-1 efter 32:06.

Vi ser sedan en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra. I slutsekunderna av detta spel med reducerat manskap så drar Huddinge på sig en ny utvisning 38:45 följt av ytterligare en 39:56. 3-1 står sig perioden ut och skotten är 14-6.

Almtuna inleder tredje perioden i spel fem mot tre men kan inte ta till vara på fördelen. Lagen drar sedan på sig varsin ny utvisning och vi får spel fyra mot fyra - men inget mål kommer där heller. 46:57 kan dock Melker Kull göra sitt andra mål för kvällen och det står 4-1.

Tiden rullar sedan på och 56:14 tar Huddinge ut målvakten efter en timeout i ett försök att skapa kontakt. 57:41 drar Almtuna på sig en utvisning och Huddinge kan spela sex mot fyra men hemmalaget och Anton Daneil håller tätt bakåt. Matchen slutar 4-1 och skotten är 3-3 i perioden samt 27-16 totalt.

- Vi gör en väldigt bra insats ikväll. En stabil defensiv, en bra målvakt och en bättre offensiv gör att skillnaden stundtals är ganska stor, säger Jimmy Anderström och fortsätter:
- Vi har blandat och gett en del på slutet, även om vi genomgående under säsongen hållit en hög nivå i J20, så det är skönt att göra en sådan här match mot ett bra Huddinge. Nu får vi ladda om snabbt för Hanviken i morgon.