En pinne mot serieledarna
Publicerad: 2020-02-05
Det blev jämt för fjärde gången när Almtuna och Björklöven möttes. Idag var det 2-2 efter full tid och i förlängningen kunde sedan serieledarna Björklöven ta bonuspoängen med hem.

{!C}

Som väntat är det serieledarna som kommer ut hårdast och ligger på i anfallszon. Man har ett riktigt bra läge efter drygt 3 minuter och en fin chans strax efter men Eliasson är med på noterna i hemmakassen. Almtunas första avslut på mål kommer efter 5:56. På tekningen efter får man ett nytt bra läge men seriens vassaste målvakt Cannata är med på noterna han också. Spelet vänder och då -06:14 - kan Cooper sätta 0-1 efter pass från höger in över centrallinjen. Almtuna kommer dock tillbaka och i en spelvändning efter 09:18 kan Nielsen sätta 1-1 efter pass från höger av Åhström i öppet mål. Vid powerbreak är skotten 4-9.

Almtuna drar på sig en utvisning 11:13 men reder ut det samtidigt som Björklöven drar på sig en avvaktande utvisning i sitt överläge. Gästernas utvisning verkställs 13:30 även Almtuna drar på sig en utvisning i sitt överläge och det blir 40 sekunder spel fyra mot fyra innan gästerna får powerplay igen - inget mål faller där heller. tiden rullar sedan på och lagen får med sig 1-1 i pausvilan. Skotten är 7-13.

Almtuna kommer ut bättre i andra perioden än i första och Björklöven drar på sig en tidig utvisning tack vare det men hemmalaget drar snabbt på sig en utvisning även dom. Spelet rullar på utan att det blir riktigt heta chanser för något lagen. Björklöven har ett vasst avslut utifrån och Almtuna ett bra läge innan gästerna efter 30:33 kan ta göra 1-2 genom Lundberg som sätter pucken från nära håll. efter ett dribblings-nummer av Liss. Det ger gästerna energi och de skapar ett nytt fint läge. Vid powerbreak är skotten 9-5.

Det är sedan gästerna som har lite mer än hemmalaget även om det inte blir så jätteheta chanser. Björklöven drar på sig en utvisning efter 36:33 och Almtuna skapar några lägen men Cannata är med på dom. Liljendahl får ett bra läge med 7 sekunder kvar men en försvarande klubba styr undan avslutet och det är 1-2 i periodpaus. Skotten är 12-9.

I den tredje perioden är det Almtuna som kommer fram till avsluten inledningsvis men Cannata har ofta fri sikt. Det känns som att gästerna mer avvaktar och vill gå på lägen när Almtuna öppnar sig i sin offensiv. När gästerna går framåt så drar Almtuna på sig en utvisning efter 47:31men man reder ut underläget. Björklöven har ett riktigt bra läge direkt efter att hemmalaget blivit fulltaliga men avslutet träffar inte mål. Spelet rullar sean på och hemmalaget jagar en kvittering samtidigt som Björklöven prioriterar försvaret. Med 55:25 spelat har Almtuna en riktigt bra dubbelchans. Vid powerbreak är skotten 13-7.

Almtuna vinner tekningen efter powerbreaket och Aronsson skjuter en puck som Liljendahl styr och pucken smiter in bakom Cannata och vi har 2-2 efter 55:27. 56:59 drar Björklöven på sig en utvisning i anfallszon 2 + 10 för checking to the head. Almtuna skapar något bra läge men inget mål faller i överläget. Med 43 sekunder kvar har Björklöven en styrning i ribban. men matchen går till förlängning. Skotten är 17-7.

I förlängningen kan Björklöven avgöra i en omställning och ett två mot ett läge efter 60:32 - målskytt Crandall och Björklöven tar med sig bonuspoängen till Umeå. Skotten är 0-1 och totalt 36-30.