J20: Ny stabil seger
Publicerad: 2019-11-02
J20-killarna ångar på och ikväll tog man sin 11:e raka seger i serien då Göta/Traneberg slogs tillbaka med stabila 8-1. Laget känns ostoppbart för tillfället men det gäller att dom fortsätter hålla fokus uppe hela vägen - största fienden är dom själva just nu.

Oscar Sarhus kan ge Almtuna en tidig ledning då han 03:35 sätter 1-0. Leon Larsson följer upp det med att göra 2-0 efter 11:31 innan Oscar Sarhus kan göra sitt andra mål för kvällen - 3-0 och det är vad lagen tar med sig in i periodpaus. Det är några utvisningar i slutet på perioden som följer med in i andra perioden. Skotten är 15-2.

I andra perioden börjar man fyra mot fyra och sedan drar hemmalaget på sig två utvisningar efter varandra utan att det kommer några mål. 32:12 tar sedan Almtuna time out efter ett friläge för Gästerna där Oscar Leijon plockar avslutet.

32:31 drar Göta/Traneberg på sig en utvisning och då kan Lukas Carlsson trycka in 4-0 efter 12:40 från nära håll. 34:00 får Almtuna ett nytt powerplay och har ett skott i stolpen med en man mer. Ny utvisning för Göta/Traneberg och Almtuna får spela drygt 1 minut i fem mot tre. Inget mål kommer med två man mer även om det är riktigt nära ett par gånger. Men med en man mer kan Filip Hjorting lyfta in 5-0 efter 16:32 fån höger. 19:35 kan sedan Arvid Asplund göra 6-0 då han kommer helt fri med målvakten. Gästerna drar också på sig en utvisning med sekunder kvar av perioden. Skotten är 10-9.

I tredje startar Almtuna med en man mer men Göta/Traneberg håller tätt. Sedan kommer gästerna upp och oroar hemmalaget lite men Oscar Leijon kliver fram och gör en del bra ingripanden. 49:42 kan sedan Oscar Sarhus sätta 7-0 - hans tredje mål i matchen. 8-0 gör Carl Aronsson efter 12:32.

Sedan får vi se spel fyra mot fyra sedan Almtuna onödigt drar på sig en utvisning efter avblåsning då det är avvaktande utvisning på gästerna. Då kan Göta Tranebergs Jacob Nyberg sätta 8-1 när han är ensam med Oscar Leijon efter 54:12. Med sekunder kvar av fyra mot fyra dar Almtuna på sig en ny utvisning som hemmalaget dock reder ut. Med knappa två minuter kvar så får vin dubbelutvisning och spel fyra mot fyra igen. men matchen slutar 8-1 till Almtuna. Skotten är 10-7 och totalt 35-18.

Det var som sagt lagets 11:e raka seger i serien och frågan är om inte lagets största fiende just nu är dom själva. När allt tuffar på som det gör för laget så är det lätt att man börjar tumma på saker och glider på en skridsko eller ”ska göra det snyggt”.

Hittills har tränarna lyckats få killarna att ha fokus nog för att fortsätta att vinna matcherna och förhoppningsvis så kan man fortsätta på den vägen. Goda vardagliga vanor skapar trygghet och stabilitet. Den dagen man tar för lätt på uppgiften så kommer man att straffas och riskera att förlora.