Knapp förlust mot serieledarna
Publicerad: 2022-01-17
Underläge 0-2 hämtades upp via två powerplay mål mot serieledarna och poängvittringen kom. I slutdelen kunde dock HV71 avgöra med ett snyggt mål i ett snabbt anfall och fick därmed alla tre poängen med sig från Uppsala.

Matchen börjar lite trevande och lagen skapar några halvlägen. Gästerna är dom som kommer till flest avslut mot mål inledningsvis. Det är få avblåsningar och tiden rullar på. Drygt 10 minuter spelat har Harlestam en puck i stolpen. Vid powerbreaks 12:01 är skotten 4-9.

Almtuna drar på sig en utvisning inom verkställs vid powerbreak avbrottet men man reder ut det trots konstant HV71 press i Almtunas zon. Gästernas press fortsätter ett tag efter utvisningen innan Almtuna kan komma upp och skapa etablerat spel i anfalllzon. I slutet av perioden böjar spelet lite fram och tillbaka. Lagen har 0-0 med sig in i periodpaus och skotten är 7-14.

Det är HV71 tomtar ledningen i andra perioden efter 22:20 genom Hirsch 0-1 mål som ju tidigare spelat i Almtuna. Han tar tillvara på en retur i slottet och hittar luckan bakom Andrén. Ny riktigt bra chans direkt efteråt för gästerna. 23:12 har Almtuna ett bra läge som Gunnarsson avvärjer.

0-2 kommer sedan efter 23:25 genom Davidsson som ren framför målet får pass från bakom förlängda mållinjen och avslutar högt bakom Andrén. Almtuna sticker sedan upp innan gästerna skapar en ny fin chans och 24:11 tar Almtuna en timeout.

Det är sedan fortsatt gästerna som har det mesta av spelet medan Almtuna kommer upp några gånger i anfallszon. Hv71 drar på sig en utvinning efter 28:06 och då kan Liljendahl sätta 1-2 efter 29:33 i överläget. Golovkovs passar från höger över centrallinjen till Liljendahl som direktskjuter in pucken. Vid powerbreak 30:06 är skotten 7-10.

Efter powerbreak så kommer Almtuna upp mer i anfallszon även om avsluten på mål är få för de båda lagen. Hv71 drar på sig en utvisning 38:29 som följer med in i tredje perioden. 1-2 är ställningen i periodpaus och skotten är 10-12.

Almtuna inleder med en man mer i tredje perioden och har något riktigt fint läge men ingen kvittering kommer. HV71 har en riktigt bra chans när en hemmapass tar i ryggen på medspelare men Andrén är vaken. Spelet är sedan lite hafsigt från båda lagen och det är gästerna som har det mesta av spel och puckinnehav.

HV71 drar på sig en ny utvisning 48:20. Almtuna får ett riktigt fint läge efter slarv av HV71 i överläget men Gunnarsson är med. 2-2 kommer istället efter 48:41 genom Harlestam - även denna gång pass över centrallinjen och direktskott in i mål. Vid powerbreak 51:13 är skotten 5-2.

Med cirka 07;25 kvar har Almtuna en jättechans att ta ledningen sedan vänder spelet och HV71 har ett läge där Andrén är med. I en spelvändning kommer sedan 2-3 54:23 genom Thörnberg som sprätter upp pucken högt efter att ha tagit emot pucken med skridskon i hög fart. Ett riktigt snyggt mål.

Norbäck har ett fint läge men skottet går utanför. Spelet har varit öppet och svängt fram och tillbaka efter hemmalagets kvittering. Harlestam har läget men Gunnarsson räddar med cirka 2:30 kvar. Almtuna plockar ut Andrén för att gå gör en kvittering 58:12 och Eriksson har ett vasst skott som Gunnarsson räddar. Matchen slutar 2-3 och skotten är 11-4 i perioden samt 28-30 totalt.