Dam: Förlust i avslutande matchen
Publicerad: 2020-02-12
Dam
Våra damer mötte också Södertälje ikväll men på bortaplan. Det slutade med en klar seger för serietvåan Södertälje. 6-0 skrevs slutresultatet till.

I den första perioden så kan Södertälje ta till vara på ett powerplay då Mindy Lindholm sätter 1-0 efter 05:21. Med dryga minuten kvar av perioden så drar Södertälje på sig en utvisning men det är 1-0 till periodpaus. Skotten är 14-6.

Mindy Lindholm står även för 2-0 redan efter 20:59 sedan man först rett ut den kvarvarande tiden i underläget som följde med från första perioden. Almtuna får en chans i powerplay sedan som man inte kan utnyttja. Istället kan Silvia Bjorgvinsdottir göra 3-0 28;50 strax efter att man blivit fulltaliga. Allice Wallin står sedan för 4-0 för hemmalaget efter 33:38. Åter igen kan Södertälje sedan freda sig i ett numerärt underläge innan Beatrice Hjälm avrundar perioden med 5-0 efter 37:48. Skotten är 20-11.

I tredje perioden byter Almtuna in Tea Joerö i mål - en framtidsinvestering som man har gjort vid fler tillfällen under säsongen. Tea är ung och har många fina år framför sig som målvakt. Mindy Lindholm ser dock till att hennes mål-nolla spricker redan efter 41:03 då 6-0 kommer. Lagen har sedan varsitt numerärt överläge som man inte kan utnyttja utan matchen slutar 6-0. Skotten är 11-11 och totalt 45-26.

Därmed är säsongen över för damerna som slutar på 6:e plats i tabellen med 23 inspelade poäng vilket är 12 poäng mer än förra säsongen då man slutade sist i tabellen. Ett steg framåt av det unga utvecklingsbara damlaget.

Vi uppdaterar med eventuella tränarkommentarer senare.