Förlust mot AIK
Publicerad: 2021-10-06
Säsongens första förlust kom i kvällens möte mot AIK. Det var en rättvis seger för AIK som kunde vända hem från Upplands Bilforum Arena med en 5-1 seger i bagaget.

Matchens två första utvisningar leder till mål ikväll. Almtuna drar på sig en tidig utvisning och då kan AIKs Lindholm sätta 0-1 med ett lågt skott vid bortre stolpen från högersidan efter 04:06. Sedan är det gästernas tur att dra på sig en utvisning efter att hemmalaget legat på ett tag i anfallszon och skapat lägen. Almtuna utnyttjar också sitt överläge och kvitterar till 1-1 efter 07:34 genom Harlestam. Han direktskjuter från högersidan efter en diagonalpass över centrallinjen. Efter 19:05 kan Magnusson sätta 1-2 med ett skott utifrån med trafik framför Eliasson som inte ser mycket. Det är en period som bjuder på en del fina chanser för båga lagen och skotten är 6-9.

Båda lagen skapar fortsatt fina chanser i mittenakten. I andra perioden känns det dock som att gästerna skapar fler riktigt heta chanser där Eliasson får kliva fram ordentligt. Inga mål faller här och skotten är 8-14.

I tredje perioden kan Wemmenborn öka på till 1-3 efter 40:36. Almtuna tappar puck i höger hörn och Wemmenborn kan ta pucken in framför mål och trä in den vid vänster stolpen. Pucken stannar upp i den inte helt färdig-frusna isen och ställer hemmalagets spelare som inte får med sig pucken vilket Wemmenborn kan utnyttja.

Det ger gästerna det där andrummet som gör att man kan spela mer och mer på resultatet. Det gör man bra och man utnyttjar hemmalagets misstag på ett bra sätt. 1-4 kommer efter 52:49 genom Holm som kan skjuta in pucken från vänstersidan bakom Eliasson. 1-5 kommer av bara farten efter 53:44 genom Nord som hittar en lucka bakom Eliasson. Efter 1-3 har gästerna bra kontroll på matchen och man vinner rättvist ikväll. Skotten är 6-7 och totalt 20-28.