Poäng med hem från Karlskoga
Publicerad: 2021-12-27
Ett av skador och sjukdomar hårt drabbat Almtuna åker till topplagets BIK Karlskogas hemmaplan och plockar med sig en poäng hem till Uppsala. Starkt gjort killarna i laget där man plockat in flera tonåringar. Poäng med hem från Karlskoga är vi inte bortskämda med de senare åren.

Hemmalaget testar Andrén till att börja med men det är sedan Almtuna som får en kanonstart då kapten Liljendahl efter fint förarbete av Norbäck kan sätta 0-1 från position framför Volden i hemmakassen 01:41. Det är Almtunas andra försök framåt som resulterar. Hemmalaget är dom som kommer fram mest efter det och man har ett skott i ribban bland annat. 1-1 kommer också efter 07:31 genom Rekonen som efter slarv från gästerna får läget till höger och sätter pucken bakom Andrén. Det är fortsatt hemmalaget som för det mesta av spelet och vid powerbreak 10:56 är skotten 13-4.

Strax efter powerbreak har BIK Karlskoga et puck i stolpen. Golovkovs och Benker skapar sedan ett läge där Volden dock är med på noterna. En bra period för gästerna här som har nytt läge igen strax efter det. Hemmalaget tar tag i det igen sedan och 2-1 kommer efter 15:10 genom Tavi som styr in pucken framför Andrén. Hemmalaget drar på sig en utvisning 17:09 efter en tuff tackling men man reder ut underläget. Efter 19:26 och den följer med in i andra perioden. Skotten är 22-10.

Almtuna reder ut den kvarvarande tiden i sitt underläge i andra periodens inledning. Almtuna får ett friläge men Volden avvärjer Norbäcks avslut. Hedlund har sedan fritt läge från vänster som Volden enkelt plockar. En bra period av gästerna där man kommer till lägenutan att kunna överlista Volden i hemmamålet.

BIK Karlskoga kommer sedan upp och testar Andrén några gånger. Med 29:00 spelat så tar BIK Karlskoga timeout – Almtuna har varit nära att komma till fina lägen när an stressat hemmalaget vid deras uppspel. Almtuna drar på sig en utvisning efter 29:53 som man reder ut även om det var nära hemmamål en gång då man rensar pucken bakom Andrén. Vid powerbreak efter 33:21 är skotten 9-4.

Tiden rullar sedan på med hemmalaget som för spelet men det är Almtuna som kvitterar till 2-2 efter 36:45 genom Proos när han tar hand om pucken i mittzon vandrar in och efter några dragningar sätter pucken bakom Volden. Lagen har varsitt läge sedan men man har 2-2 med sig in i pausvilan. Skotten är 10-6.

I tredje perioden är det fortsatt hemmalaget som för spelet men utan att komma till heta lägen i inledningen. BIK Karlskoga drar på sig en utvisning efter 42:19 och en till efter 42:42 och Almtuna får spela fem mot tre och 2-3 kommer efter 44:12 efter fint spel där Harlestam sätter pucken från slottet i fem mot tre spelet.

Collberg kan dock svara snabbt då han sätter 3-3 efter 44:55 med ett avslut från slottet. Med cirka 12:30 får Andrén kliva fram efter slarv från gästerna som ger hemmalaget ett fritt läge. Tiden rullar sedan på med hemmalaget som för det mesta av spelet. Vid powerbreak efter 51:54 är skotten 4-5.

Åter igen rinner tiden på och Almtuna kommer upp lite mer för att få till avslut på mål. Med knappa 58 spelat har hemmalaget en farlig styrning framför Andrén men inget mål. Nu är hemmalaget mer framåt igen och skapar lägen för avgörande. Men det står 3-3 efter 60 minuters spel. Skotten är 8-8.

I förlängningens tre mot tre spel skapar båda lagen lägen och gästerna känns lite hetare än hemmalaget. Med 22 sekunder kvar drar Almtuna på sig en utvisning och efter 64:48 avgör Lilja när han från nära håll kan sätta pucken. Skotten är 7-2 och totalt 47-26.

Tränare Mattias Zackrisson sa på telefon efter matchen att BIK Karlskoga kom ut hårt i matchen men när Proos kvitterar till 2-2 så ger han energi till laget. Han menar också att Andrén ger laget chansen att vinna matchen samtidigt som man skapar tillräckligt för att kunna vinna kvällens match. Det kändes så klart surt att BIK Karlskoga fick avgöra så sent i förlängningen. Men han är ändå glad över att laget trots allt gör en riktigt bra insats mot topplaget BIK Karlskoga med tanke på förutsättningarna inför matchen.