Dam: Huddinge tog hem segern
Publicerad: 2019-02-02
Dam
Våra damer fick en smakstart på kvällens match men var i ett tvåmålsunderläge inför tredje perioden där man kom ikapp inledningsvis - men hemmalaget fick sista ordet och tog en 6-4 seger.

Almtuna får en kalas-start när Kirsten Waaler kan sätta 0-1 redan efter 29 sekunder. Huddinge får sedan chansen i ett powerplay 02:42 - gästerna ser dock ut att reda ut det men med fyra sekunder kvar av överläget kommer 1-1 genom Josefin Rudberg. Almtunas Kirsten Waaler ser dock till att man får med sig 1-2 18:19 vilket också blir periodresultatet. Skotten är 12-7.

-Tjejerna öppnar matchen med bra fart och de står upp bra så vi har en 2-1 ledning med oss i första perioden, säger Harri Mannström.

Huddinge kvitterar till 2-2 23:57 genom Josefin Rudberg och Ninni Molander kan också ge hemmalaget ledningen med 3-2 28:03. Det blir strax efteråt en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra men inget mål faller där. Istället kan Jeanette Eklind öka på till 4-2 34:54 och det är också ställningen inför de tredje perioden. Skotten är 23-7

-I andra perioden blir vi lite mer avvaktande och släpper förbi Huddninge till 4-2, säger Harri Mannström.

Katerina Tsantaridou reducerar för Almtuna 43.19 och det är 4-3 på tavlan. När Huddinge drar på sig en utvisning så håller sig Olivia Klara framme och kvitterar till 4-4 efter 47:09 i överläget. Hemmalagets Josefin Rudberg svarar dock omgående och sätter 5-4 efter 47:49. Almtuna får chansen med en man mer i fem minuter efter att hemmalaget dragit på sig ett matchstraff men man kan inte överlista Hanna Jensen i hemmakassen. Istället fastställer Tove Johansson slutresultatet 6-4 59:23 när Huddinge har ett powerplay. Skotten är 9-11 och totalt 44-25.

-Vi får utdelning i tredje perioden och går ikapp till 4-4. Vi får även chansen i powerplay under fem minuter men från den utvisningens blir det en stökig periods inte passar oss, avslutar Harri Mannström.