Tung förlust i Kristianstad
Publicerad: 2021-01-15
Almtuna har det fortsatt tungt i Kristianstads Ishall. Det blev en 3-6 förlust nere i Kristianstad ikväll vilket är fjärde förlusten - en efter straffar - på fem försök där nere. Ikväll var andra perioden och inledningen i tredje det som gav hemmalaget ett klart grepp om matchen och dom kunde vinna rättvist.

Båda lagen känner på varandra inledningsvis utan att det blir några riktigt heta chanser. Hemmalaget drar på sig en utvisning efter 05:02 men reder ut det hela - Almtuna har två avslut på mål varav ett är lite farligare. Efter utvisningen etablerar Kristianstad ett litet tryck mot Hanses som dock är vaken. Det blir istället Almtuna som spräcker målnollan då Åsell kan trycka dit en retur från nära håll efter skott av Liljendahl - 0-1 08:45. Vid powerbreak 10:26 är skotten 3-4 och Almtuna får vid avblåsningen en utvisning.

Almtuna reder ut underläget på ett bar sätt - Belov täcker två tunga kott i underläget. Strax efteråt har hemmalaget ett bra läge men inget mål. Med knappa sex minuter kvar har Berglund ett läge men får inte avslutet på mål. Men Kristianstad kvitterar till 1-1 14:33 efter ett skott utifrån som Willman Borvik styr in framför målet.

Almtuna drar på sig en puck out efter 14:55 men man reder ut även det underläget. Tiden rinner på och på slutet har Haag bra läge utan att få utdelning på sitt avslut då Clang i hemmakassen är med på noterna. Vi har 1-1 med oss in i paus och skotten är 6-6.

Kristianstad startar andra perioden bra och checkar Almtuna högt. Gästerna kommer dock tillbaka och skapar läge. Sedan följer spel med kamp utan direkta chanser. 24:35 drar Almtuna på sig en utvisning och hemmalaget parkerar i Almtunas zon. Till slut kan Willman Borvik sätta 2-1 från nära håll i överläget.

Hemmalaget har medvind och skapar nya chanser men Hanses är med på noterna. Lagen har sedan varsin omställning innan Kristianstad som startat bra kommer till nya chanser. Almtuna sticker sedan upp och skapar lite tryck mot hemmamålet. Vid powerbreak är skotten 6-2.

Det är sedan fortsatt Kristianstad som skapar mest medan Almtuna sticker emellan några gånger. Ny utvisning för Almtuna 32:35. Det blir omgående kalabalik framför Hanses som räddar flera gånger. 33:00 i den kaotiska situationen drar Kristianstad på sig en utvisning och det blir spel fyra mot fyra. När Almtuna ligger på i anfallszon drar hemmalaget på sig en ny utvisning 34:26 och numerärt överläge för Almtuna. Men inget mål kommer då hemmalaget försvarar sig bra. Efter överläget har Almtuna en bra chans men Clang är vägen. Hemmalaget har en omställning och kommer två mot en men får inte till avslut.

3-1 kommer istället 38:52 genom Sjögren som tar till vara på en retur från nära håll. Det är också resultatet vi har med oss in i paus. Skotten är 17-4 vilket visar hur spelet sett ut och hemmalagets ledning är rättvis.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning i tredje perioden och då kan Willman Borvik styra in 4-1 framför målet på ett skott utifrån 42:04. Kristianstad drar sedan på sig en utvisning 42:26 och Almtuna har då bland annat två stolpträffar men inget mål. Bästa powerplayet för gästerna hittills dock.

Knappa 48 minuter spelat så har hemmalaget ett bra läge som Hanses är med på. Ny riktigt fin chans för Kristianstad knappt 50 minuter in i matchen som Hanses räddar. Vid powerbreak 50:52 är skotten 9-10.

Liljendahl har läge i slottet som Clang räddar sedan kommer Kristianstad upp i anfallszon och Lundgren kan på andra läget slå in 5-1 framför målet efter 51:30. Johannesson kan sedan s njuta in 6-1 52:54 utifrån med trafik på målet. Matchen är så klart avgjord även om Almtuna försöker komma tillbaka, men Clang i hemmamålet är med på noterna. Hemmalaget drar på sig en utvisning 57:35 och då kan Haag styra in 6-2 på skott från Berglund efter 57:50. Det blir också 6-3 efter 59:34 genom Pentler som avslutar från nära håll till vänster om mål. Det blir också slutresultatet och skotten är 15-17 - totalt 38-27.

Kvällens match var Erik Hanses 284.e match med speltid I Hockeyallsvenskan. Det innebär att han nu är bäst i de kategorin för målvakter i ligan sedan starten 2005. Stort grattis Erik Hanses.

- Jag tycker att vi startar matchen bra i första perioden. Framför allt de första tio minuterna då tycker jag vi flyttar pucken bra och löser deras forecheck på ett jättebra sätt. Vi lyckas också ta ledningen där och det var egentligen så som vi hade hoppats på att det skulle se ut första tio, säger Serhan Cicek.

_- Sedan kommer det lite utvisningar som gör att Kristianstad får lite momentum och kan vrida om matchen till en ledning. I andra perioden så jobbar dom hårt och vi är inte riktgt på plats då. Dom får för mycket energi framför allt i deras spelvändningar och långa anfall som dom har så får dom för mycket energi av det. I tredje gör vi ett försök att forcera men vi orkar inte riktigt. Dom får något billigt mål där som gör att dom går ifrån.

_- Summa sumarum en bra start men en mindre bra andra period och i tredje tycker jag att dom spelar av det på ett sätt som gör att vi inte orkar mobilisera kraft.

Det blir väl lite så också när det rinner iväg som det gör.
- Exakt, då är det ju så. Man märkte kanske lite på oss att vi spelat många matcher och har haft ett tufft schema. Den känslan kan jag ändå ha i båset ikväll, avslutar Serhan Cicek.

Highlights Publiceras 210116 07:00