Målrikt när vi förlorade i Ljungby
Publicerad: 2021-10-20
Det blev förlust nere i Ljungby ikväll - hemmalaget vinner med 6-4 i en öppen och målrik match. Björkman fick utgå efter en tackling med befarad hjärnskakning som resultat.

Troja/Ljungby får en drömstart då Öhman kan sätta 1-0 efter 23 sekunder när han slår in en retur framför mål. Det ger naturligtvis energi till hemmalaget som kommer fram i nytt läge innan Almtuna sedan kan komma upp och testa Lundin i hemmamålet. Almtuna drar på sig en utvisning 03:20. Hemmalaget hade en fin chans i slutet där Eliasson kliver fram och Almtuna reder ut underläget.

Almtuna kan kvittera till 1-1 efter 07:24 då Benker driver pucken i anfallszon och kan sedan sätta pucken från slottet bakom Lundin. Ny utvisning för Almtuna kommer 07:51 och då kommer 2-1 09:00 genom Hilding som från högersidan hittar rätt.

Troja/Ljungby drar på sig ett 5 plus 20 minuters straff – checking to the head - efter 10:21. Fem minuters powerplay för Almtuna som dock inte kan överlista Lundin i hemmakassen. 19:45 drar hemmalaget på sig en ny utvisning som följer med in i andra perioden. Skotten är 6-10.

Almtuna kan kvittera till 2-2 efter 21:30 genom Berglund i det numerära överläget som man startar perioden med. Han slår in pucken från nära håll framför målet. 2-3 sätter sedan Harlestam efter 21:52. Lundin i hemmamålet släpper en retur och Harlestam får öppet mål från nära håll. Här tar hemmalaget timeout.

Troja kvitterar till 3-3 efter 24:41 genom Enberg som med ett skott utifrån kan sätta pucken bakom en skymd Eliasson. Det är öppet spel i matchen och båda lagen skapar fortsatt lägen. Man kan också återta ledningen efter 27:18 genom Törnkvist från nära håll. 4-4 kan Norbäck sätta efter 34:06. Lång pass från Söderberg till Norbäck vid vänster stolpen och han sätter kvitteringen. Det är också ställningen efter två perioder där spelet är riktigt öppet och flera chanser för båda lagen har skapats. Skotten är 9-8.

Båda lagen skapar lägen i tredje periodens första del men det är inte lika öppna lägen. Men 48:23 tilldöms Troja straff efter felpass av gästerna och friläge som stoppas ojuste. Straffen sätter Öhman mellan benen på Eliasson och det står 5-4. Hemmalaget spelar mer och mer på sin ledning sedan och är täta bakåt så att gästerna har svårt att komma till bra chanser.

Troja stänger till på ett bra sätt och det blir en hel del bök vid sarg. Tiden tickar på snabbt för Almtuna som 57:53 kan ta timeout och tar också ut Eliasson ur målet. Troja kan då sätta 6-4 i det öppna målet efter 58:25 genom Sjögren. Men cirka en minut kvar tar Almtuna ut Eliasson igen och skapar lite tryck och ett läge men Troja håller undan. Skotten är 7-2 och totalt 22-20.

Björkman åkte på et tackling som gav hemmalaget ett matchstraff och efter den återkom inte Björkman i spel. Vi får avvakta och se under morgondagen om det rör sig om en hjärnskakning.

Vi uppdaterar med eventuell tränarkommentar senare.