Ny förlust mot Oskarshamn
Publicerad: 2019-03-06
Det vill sig inte i matcherna mot Oskarshamn, gästerna nollar återigen Almtuna och nu har Tingsryd passerat i tabellen.

{!A} Det blev förlust i den så viktiga matchen mot serietvåan Oskarshamn, även Tingsryd förlorade sin match hemma mot Västerviks vilket gör att allt kommer att avgöras i den sista omgången på fredag, AIS spelar mot AIK på Hovet medan Tingsryd möter Oskarshamn borta. I och med att Tingsryd bara förlorade med ett mål så går de om AIS i kampen om att slippa den så trista kvalplats som står på spel.

Första perioden
Det var ett nervöst men taggat AIS som kom ut på isen. Milton hade matchens första chans när han i den 5:e minuten rann igenom men utan resultat.
IKO gör matchens första mål i den 7:e matchminuten i PP. Filip Svenningsson kunde trycka in en målvaktsretur. Utan chans för målman Ljung. IKO tar över kommandot efter målet och är ytterst nära att utöka sin ledning ett flertal gånger.
Bland alla IKO’s alla chanser hade Hutchings och Svenningsson ett varsitt friläge men Ljung hade stängt igen. AIS hade en mycket vass chans till kvittering i BP när man kom i ett 2 mot 1 läge men den avgörande passningen var lite för brant.

Andra Perioden
AIS är mycket nära en reducering i inledning av andra efter bra tryck mot IKO kassen, men bara nära. AIS tryck avtog ju längre perioden led och ibland kändes det som om Oik mest bevakade tillställningen och inväntade Ais misstag. Mårtensson hade två mycket bra chanser i slutet av perioden men inte ens han lyckades överlista Adam Åhman i IKO’s kasse. En loj period där det märktes tydligt att det är mycket som står på spel för AIS med många felpassningar och felbeslut.

Tredje perioden
Under de första minuterna av den tredje får Milton två heta chanser till kvittering men även denna gång vann Åhman. Istället gör Piispanen 0–2 efter ett mycket vackert solonummer där han lurade upp AISbacken på läktaren innan han trycker upp pucken i plockhandskrysset. Efter 0–2 försöker AIS att etablera tryck mot IKO och lyckas till viss del, medan Oik bara ligger på kontring.
 0-3 kommer när Svenningsson kan göra sitt andra för matchen på en snabb kontring efter fint klapp klapp spel. Ais ska ha credit att man verkligen försökte jaga reducering men IKO och framförallt Åhman spelade så stabilt och säkert som man bara kan.

Skott: 35-31 (6-11, 13-10, 16-10)
Utv. AIS: 4x2 IKO: 3x2 1x10
Publik: 1837 personer