J20: Storseger i omstarten
Publicerad: 2020-01-06
Jul och nyårsuppehållet är över för J20 killarna och ikväll tog man en komfortabel 8-1 seger hemma mot Sollentuna.

Sollentuna drar på sig en tidig utvisning Det utnyttjar Almtuna som kan göra 1-0 efter 02:27 genom Leon Larsson i överläget. Hemmalaget kan sedan öka på till 2-0 efter 08:26 genom Marcus Borgfeldt. 09:12 är det Sollentunas tur att få spela med en man mer och då kan Ludvig Nilsson reducera till 2-1 efter 10:47. Almtuna kan sedan efter tekning öka på till 3-1 15:04 genom Emil Hedström. Det blir också siffrorna lagen har med sig in till pausvilan. Skotten är 14-4.

I andra perioden kommer 4-1 efter 22:08 då Oscar Sarhus sätter pucken bakom Max Kristensen i Sollentunas mål. Minuten senare drar Sollentuna på sig en utvisning och då sätter Jack Karlsson 5-1 efter 23:42. Lagen har sedan varsitt powerplay utan att kunna utnyttja läget. Lucas Carlsson håller sig dock framme efter 37:37 och sätter 6-1 för Almtuna. 7-1 kommer också efter 39:34 då Joakim Brydolf sätter pucken i nättaket bakom gästernas målvakt. Skotten är 18-3.

Till den tredje perioden byter Sollentuna målvakt och in kommer Filip Plars. Almtuna drar på sig en tidig utvisning men Sollentuna nekas mål av hemmalaget här. 45:21 kan sedan Lucas Carlsson spräcka inbytte Filip Plars nolla i gästernas mål då han sätter 8-1 för Almtuna. 51:32 får Almtuna chansen i powerplay men man drar snabbt på sig en utvisning själva och det blir spel fyra mot fyra - inga mål faller här dock. 58:32 drar Almtuna på sig ett matchstraff och 59:30 drar Sollentuna på sig en 2 minuters utvisning men 8-1 står sig tiden ut. Skotten är 14-5 totalt 46-12.