J18-laget förlorade premiären
Publicerad: 2022-01-04
Junior
Ikväll spelades premiäromgången av J18 Nationell Södra och HV71 kom till Upplands Bilforum Arena. Det var oavgjort efter två spelade perioder men efter en smakstart i den tredje så kunde HV71 vända hem med en komfortabel 6-2 seger.

Lagen har varsitt powerplay utan att kunna utnyttja dom under första periodens första halva. Det blir Almtuna som öppnar målskyttet efter 12:24 genom Filip Ekberg som kan sätta 1-0 bakom Noah Erliden i HV71s mål. Det går knappt en minut innan Filip Ekberg hittar nätet bakom gästernas målvakt igen och det är 2-0 efter 13:33.

När Almtuna drar på sig en ny utvisning så kan Hugo Pettersson i HV71 reducera till 2-1 efter 16:27. Almtuna får ocksåen chans till i spel fem mot fyra men gästerna reder ut det och ställningen är 2-1 i paus. Skotten är 8-14.

I andra perioden får hemmalaget en ny chans i numerärt överläge 25:37 som man inte kan utnyttja. Gästerna tar timeout efter 30:27. När det spelats 36:27 kan Herman Träff kvittera till 2-2 för sitt HV71. Hemmalaget har ytterligare ett numerärt överläge men ställningen är 2-2 efter två perioder och skotten är 18-9.

HV71 får en smakstart på tredje perioden då Love Green kan sätta 2-3 redan efter 40:46. Love Green gör även 2-4 efter 45:03 och då tar Almtuna timeout. Men Eric Nordmark kan se till att 2-5 lyser på tavlan efter 46:10 och uppförsbacken är stor för Almtuna. 47:51 drar hemmalaget på sig sin tredje utvisning i matchen som dock reds ut.

Tiden rullar sedan på och 57:08 drar HV71 på sig en utvisning. Almtuna tar ut Viggo Boston ur målet i ett försök ätts kapa kontakt i målprotokollet. Me det blir istället Albert Schioldan som sätter 2-6 i öppen kasse för gästerna. Det blir också matchens slutresultat. Skotten är 15-16 i perioden och totalt 41-39.

- Vi startar väldigt bra i första perioden och Viggo Boston håller oss samtidigt kvar i matchen. I andra höjer vi tempot men deras målvakt står på huvudet och vi går in med 2-2 inför tredje. Tyvärr hamnade vi på hälarna första 5 minuterna i tredje perioden och släpper in HV71 i matchen och de går ifrån, vi spelar upp oss men HV71 stänger våra chanser på ett bra sätt. Överlag en bra genomförd match ändå, säger André Kallenberg.