En poäng mot Mora
Publicerad: 2019-12-19
Herr
Mora är ett lag som Almtuna har svårt för och även ikväll fick man se sig besegrade av dala-laget som kunde vända hem med en 2-1 seger på straffar.

I den första perioden kommer Mora som väntat ut hårt och skapar matchens två första bra lägena men Rosengren är vaken. Almtuna får sedan chansen i numerärt överläge men Mora gör det bra och Almtuna har ett bra läge. Efter utvisningen så skapar Wiå sig ett bra läge för Almtuna men avslutet går utanför. Hemmalaget tar tag mer och mer i spelet och skapar bra lägen. 09:50 signalerar Mora för mål på en retur men det döms inget mål efter en lång videogranskning.

När sedan Almtuna får sitt andra numerära överläge så kan Liljendahl göra 1-0 efter 13:17. Mårtensson lägger in pucken mot mål från höger och Liljendahl kan styra in pucken framför målet. Mora får sedan chansen med en man mer men Almtuna gör det bra. Mora får ett bra läge just när Almtuna blir fulltaliga. På slutet skapar Mora några riktigt bra chanser och har bland annat två skott efter varandra i samma sekvens som tar i målramen. Jämn period och skotten är 8-9.

Den andra perioden är det hemmalaget som skapar mest även om det inte känns som riktigt lika många bra lägen som i första perioden. Hemmalaget har 9-2 i skott men precis som i första perioden så kommer Mora igen och skapar sista delen av perioden. 35:30 kan sedan Moras Persson kvittera till 1-1 i en tilltrasslad situation framför mål där hemmalaget inte får bort pucken och Persson kan trycka in pucken till slut. Almtuna reder sedan ut två numerära underlägen där det sista följer med in i tredje periodens början. När perioden är över så har vi 1-1 på tavlan och skotten är 13-13.

Almtuna inleder i numerärt underläge i tredje perioden och i den Kommer sedan 2x2 för mora och 2 på Almtuna. Men inget mål kommer under utvisningarna. Det byts sedan chanser och spelet är i perioder hos respektive lag. Gästerna känns hetare än hemmalaget och man har bland annat ett friläge som Rosengren är vaken på. När Mora sedan får spela med en man mer så står Almtuna och Rosengren emot anstormningen. På slutet har Mårtensson ett mycket bra läge att avgöra men Wallin är vaken han med. Skotten är 13-14.

I förlängningen så vinner Almtuna skotten med 4-2 men Mora har de flesta heta lägena där några avslut inte träffar mål.

Det avgörs sedan på straffar där Bejmo lägger in en backhand för Mora, Haag skjuter ett slagskott från nära håll upp i krysset och sedan kan Persson bli matchhjälte för Mora med en ny backhand i mål. det innebär 1-2 och vinst för mora efter straffar och bonuspoängen följer med till Dalarna. Skotten i matchen är 38-39.

-Dom får matchen dit dom vill. Vi blir långa i laget. Även om det inte så mycket mål idag så blir det en match som senast hemma mot dom där vi byter chanser. Vi är inte mentalt förberedda på att spela utan puck idag tycker jag. Det blir för mycket Hawaii hockey fram och tillbaka, säger Martin Gudmundsson.

Ni får med er poäng och det är väl det positiva.
-Ja men det är bra att vi får med oss poäng. Men prestationen är inte trepoängsmässig. Gör vi fler sådana här prestationer så får man inte med sig poäng i matcherna. Näeee, missnöjd med kvällens genomförande, avslutar martin Gudmundsson.