J20: Blankt set och tre poäng inkasserade
Publicerad: 2019-09-23
Almtunas J20-lag kunde vända hem från bortamatchen mot Åker/Strängnäs med 3 nya poäng i bagaget sedan man nollat hemmalaget och vunnit med ett blankt set - 6-0 - för att använda tennistermer.

I matchen på bortaplan mot Åker/Strängnäs så kunde våra J20-killar gå ifrån redan i den ledande perioden. I matchens första powerplay för Almtuna kom 0-1 efter 03:54 genom Leon Larsson. Sedan var det Marcus Karlsson som fick nätkänning då han gör 0-2 efter 05:12. Hemmalaget får en chans i numerärt överläge men Almtuna håller undan och när man själva sedan får chansen i spel fem mot tre så kommer också 0-3 efter 11:48 genom Gustav Sultan. Åker/Strängnäs lyckas inte heller i sitt andra powerplay få hål på Albin Åhrström i gästernas kasse. På slutsignal i den första perioden kommer en ny utvisning för hemmalaget. Skotten är 5-17.

Almtuna inleder alltså andra perioden med en man mer och då kan Hannes Asp sätta 0-4 efter 20:56 och man har ett bra grepp om matchen. Lagen har sedan varsitt powerplay utan att få utdelning men när det är dags igen för Almtuna att ha ett nytt powerplay så kliver William Berntö in i handlingen och gör 0-5 36:50. Sedan kan William Berntö också göra 0-6 i boxplay efter 39:27. Skotten i perioden är 6-14.

I den tredje perioden får vi se två powerplay i var för de båda lagen - varav hemmalaget i slutet hade fem mot tre läge - utan att fler mål faller. Almtuna kan alltså vända hem med tennis sofforna 0-6 och tre nya poäng i bagaget. Skotten är 6-21 och totalt 17-52.

-Vi har full kontroll matchen igenom. Det är ett steg i rätt riktning för oss, framför allt i spelet med puck. Vi vinner välförtjänt ikväll, säger Serhan Cicek direkt efter matchen.