Nollade i Karlskoga
Publicerad: 2021-01-20
Serietvåan BIK Karlskoga nollade Almtuna ikväll och tog en rättvis 3-0 seger.

Gästande Almtuna har första avslutet på mål när Marcus Karlström försöker köksvägen men Juel är med i hemmakassen. Sedan turas lagen om att han lägen utan att de blir avslut som går på mål. Hemmalaget har sitt första avslut på mål efter cirka 03:45 men Håkansson är med och håller pucken. Harlestam får ont tidigt i perioden och kliver ut i omklädningsrummet. Hemmalaget är de som sedan skapar några lägen men Håkansson är med på noterna. Vid powerbreak efter 10:52 är skotten 4-1.

Pucken kastas in och hamnar i Almtunas mål men det är hög klubba och avblåst före. Hemmalaget är de som fortsätter att skapa mest och Almtuna får försvara sig. Noterbart är att Harlestam är tillbaka i spel en stund. Gästerna sticker upp och skapar ett läge och lite senare har BIK Karlskoga ett två mot ett läge men inget avslut på mål kommer.

Fortsatt mycket spel i Almtunas zon och gästerna får försvara sig och göra det bra samtidigt som Håkansson är med på de lägen som hemmalaget skapar. Fritt läge för hemmalaget men Håkansson räddar med cirka 1:30 kvar. Almtuna har ett litet tryck på slutet men vi har 0-0 med oss i paus. Skotten är 12-4.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning i andra perioden och då kan Thorell göra 1-0 efter 22:04. Almtuna får ut pucken ur zon men den studsar på skridsko och hemmalaget kommer två mot en. Ny utvisning för Almtuna efter 26:51 för puck out. Men den här gången dödar gästerna utvisningen på ett bra sätt. Vid powerbreak är skotten 7-0 och i samband med det drar BIK Karlskoga på sig en utvisning.

Almtuna har några lägen i överläget men BIK karlskoga har också ett fint läge där Håkansson är med och räddar. Det blir sedan en ny utvisning för BIK Karlskoga 32:01Hägg är ren framför mål men Juel gör en bra räddning.33:23 kommer 2-0 sedan Franzén stöter högt och kommer fri med Håkansson och han gör inget misstag. Mål i numerärt underläge för hemmalaget som strax innan hade ett riktigt bra läge alltså.

Med cirka 3 minuter kvar försöker hemmalaget köksvägen men pucken går parallellt med mållinjen framför Håkansson. Almtuna har ett litet tryck i hemmalagets zon sedan och 18:26 blir det blodvite på Aronsson efter en närkamp - inget ojuste dock. David Karlström har ett avslut precis innan slutsignal som Juel parrerar. Vi har 2-0 i paus och skotten är 9-7.

Almtuna måste gå för att försöka komma ikapp i tredje perioden samtidigt som hemmalaget kan spela på sin ledning. Båda lagen har sina lägen och efter 48:02 drar Almtuna på sig ens utvisning. Gästerna reder dock ut underläget på ett bra sätt. Vid powerbreak 51:22 är skotten 5-4.

Löf har ett skott där Wiå inte är långt borta att kunna sätta returen med drygt 8 minuter kvar. Hemmalaget är sedan upp och oroar innan Marcus karlström har ett skott som ger Joel vissa problem.

Det märks att det är Almtuna som behöver gå framåt och hemmalaget som kan gå när läge ges. 3-0 kommer efter 56:59 genom Immo som kommer fri med Håkansson och är säker - Almtuna hade legat på en längre stund innan dess. Det blir också slutresultatet och skotten är 9-12 - totalt 30-23.

- Det är tråkigt med förlust så klart. Jag tycker att vi har en bättre fart och aggressivitet i tredje. Den är inte lika hög i första och andra. Vi kommer ändå ut med 0-0 efter första och Oliver Håkansson gör jättebra period. Sedan får vi två både olyckliga och energikrävande mål mot oss. Vi hade behövt vara nogrannare i dom situationerna, säger Robert Kimby.

Highlights Publiceras 210120 07:00