Powerplay fixade första segern hemma
Publicerad: 2019-10-18
Äntligen lossnade det i powerplay - som många sett så har det inte lyckats alls tidigare men ikväll var det proppen ur och 3 mål på fyra försök. Det la grunden till säsongens första trepoängare på hemmaplan.

Det tog 49:14 men nu är det över - måltorkan i powerplay. Almtuna får nämligen ett tidigt powerplay i matchen och 02:31 in i matchen kan Liljendahl efter pass in i slottet från Åhström sätta pucken högt bakom Ljunggren i Tingsryds mål. Gästerna svarar dock ganska snabbt då Nissner kan kvittera till 1-1 efter 04:47. Även här en pass in i slottet där Nissner sedan kan skjuta in pucken högt till höger bakom Rosengren.

Tingsryd får sedan chansen i powerplay men Almtuna spelar uppoffrande och klarar ut underläget på ett bra sätt. Även Hemmalaget får ett powerplay i slutdelen som inte resulterar i mål. I slutsekunderna blir det en dubbelutvisning som följer med in i nästa period. Det är en ganska jämn period med chanser för de båda lagen utöver målen. Tingsryd hade till exempel ett skott i ramen och Haag för Almtuna ett bra läge för att nämna något. Skotten är 13-8.

Andra perioden börjar med klockstrul och när spelet väl kommer igång så är det spel fyra mot fyra och vi kan notera varsitt bra läge för lagen här. Sedan är det Tingsryd som är piggast och skapar mest. Owesson prickar stolpen till exempel. Almtuna tar time out efter 24:36. Powerplay för Tingsryd 29.45 men inget mål kommer.Gästerna har den första delen av perioden och 32:50 kommer 1-2 ändå genom Holst som hittar bortre krysset från vänster.

Almtuna jobbar sig dock tillbaka och skapar lägen - bland annat är Mårtensson ren framför mål utan att översta Ljunggren. När Almtuna får sitt tredje powerplay i matchen så kan Åhström kvittera till 2-2 efter 34.22 i överläget. Han sätter ett skott i närmsta krysset från höger teknings-punkt. På slutet skapar hemmalaget flera bra lägen. Bland annat är Mattias Johansson nära att lyckas med att gå köksvägen. Men det är 2-2 efter andra perioden där skotten är 12-8. En period med flera chanser för båda lagen.

I den tredje perioden är det lite trevande i början och lagen missar varsitt läge. Gästerna känns som i de båda andra perioderna något hetare inledningsvis. När hemmalaget får sitt fjärde powerplay kan först Tingsryd omgående kontra och sätter pucken i ramen för tredje gången i matchen. men så kan Aronsson ge Almtuna ledningen med 3-2 i powerplay spelet 49.01. Han lossar ett kanonskott från blå med trafik framför Ljunggren och Almtuna har plötsligt gjort 3 mål i numerärt överläge. Skotten på mål så här långt är 2-2.

Ju längre perioden spelas så måste Tingsryd satsa framåt samtidigt som Almtuna mer och mer spelar på resultatet. På slutet satsar Tingsryd på att ta ut Ljunggren i målet men då kan först Pentler göra 4-2 i öppen kasse efter 57:44 och sedan är de Wiå som kan sätta 5-2 efter 59:06 i öppen kasse eftersom gästerna fortsatt satsar med en utespelare mer. Skotten i perioden är 7-7 och 32-23.

Powerplay spelet lossnade ordentligt och det gav förta trepoängaren på hemmais ikväll. Rosengren gör på nytt en bra insats i målet och tackar nog stolparna lite extra idag med tanke på de tre ramträffarna.

-Det var en viktig vinst med ett powerplay som fungerade idag. Det är väl där matchen avgörs i slutändan. Tre mål i powerplay.Det är två kämpande lag i en ganska vild match, säger Martin Gudmundsson efter matchen.

Det kändes som att Tingsryd startade perioderna hetast men att ni kom tillbaka i senare delen av perioderna. -Ja lite så var det. Sedan andra perioden var det väldigt mycket fram och tillbaka. Kanske inte i våran smak men vi reder ut det och kliver av med 2-2. Aronsson gör ett viktigt 3-2 mål i powerplay och där någonstans tycker jag att vi börjar kontrollera händelserna igen. Vi ser så stabila ut som vi ska vara.

En bra match av Rosengren i målet igen samtidigt som stolparna är hans bästa vänner ett par gånger. -Ja en stabil match igen av Rosengren och han får bra hjälp av försvaret.

Åström får en kanondebut på hemmaplan. -Ja det kan väl inte bli mycket bättre med 1+1 först och främst får han igång vårt powerplay där i första. Det var jättekul för honom.