Inspirerat Oskarshamn för starka
Publicerad: 2018-03-18

Oskarshaman med allt att spela för blev för  starka för Almtuna och vinner med 6-0 efter 2 mål fallit i varje period. Oskarshamn blev därmed vinnare av slutspelsserien och får möta Leksand i ett bäst av tre möte.

Almtuna får spela PP redan efter 1.39 in på perioden efter Mikael Kuronen slarvigt dragit på sig en utvisning i offensiv zon. Almtuna har svårt att skapa något kreativt utan IKO klarar detta numerära underläget. Filip Andersson åker sedan på en läskig smäll och får utgå i smärtor. 07.49 kommer matchens första mål när Oskarshamn tar ledning 1-0 genom Lucas Elvenes efter Arvid Ljung haft svårt att stänga luckan vid stolpen.  AIS får sedan ytterligare ett powerplay när Almtuna lånet John Dahlström utvisas två minuter holding. Men Tuna har svårt att skapa något även detta pp.  Istället är det IKO som utökar till 2-0 efter Karl Johansson passar kyligt till Victor Löfstedt som kan lägga in den i öppen kasse.

03.59 in i andra är det dags för Oskarshamns första PP när Daniel Ljunggren får sätta sig i utvisningsbåset 2 min. IKO med seriens bästa PP får dock inte till sitt spel. Men mer skulle komma när Almtuna ådrar sig sin andra utvisning i matchen smäller det fort när Mikael Kuronen krutar in 3-0. Arvid Ljung byts ut mot Oscar Fröberg som får en tuff start när första skottet går ett mål när Robin Söderqvist får en fin träff på pucken som går in i krysset. Oskarshamn fortsätter att dominera men inga fler mål fallet och 4-0 inför tredje perioden.

Oskarshamn trummar sedan på i tredje när Martin Fehervary skjuter 5-0 till IKO innan Frölunda lånet Tom Hedberg kan sätta spiken i kistan och 6-0.

Vi tackar er för denna säsong alla Almtuna supportrar och personligen vill jag tacka för mig för denna gång då jag går vidare mot nya utmaningar och vill tacka alla i och runt förening. Syns självklart i hallen nästa säsong.