AIK nollades och 3 poäng bärgades
Publicerad: 2021-02-19
Herr
Vi nollar AIK och tar en riktigt skön 3-0 seger hemma i Upplands Bilforum Arena ikväll. En stark laginsats gör att laget tar sin fjärde seger på de fem senaste matcherna.

AIK drar på sig en tidig utvisning men reder ut det underläget. Båda lagen går sedan framåt men inget av lagen kan få till långa anfall och de där riktigt vassa chanserna. Det är sedan Almtuna som bryter måltorkan efter 07:49 genom Eriksson. Björkman skjuter utifrån och Eriksson styr in pucken framför mål till 1-0. Gästerna går sedan för att få till en kvittering men Almtuna försvarar bra. Vid powerbreak 11:52 är skotten 8-3.

AIK är ytterst nära att kvittera med dryga 6 minuter kvar men pucken som ligger fri bakom Sahlin rensas bort. Sedan har gästerna ett skott i utsidan av stolpen. Efter 14:52 drar AIK på sig en utvisning men det tar lång tid innan hemmalaget kan etablera sig i anfallszon och AIK reder ut även detta boxplay. Gästerna har ytterligare ett bra läge med drygt 1:40 kvar av perioden. Vi har 1-0 med oss in i pausvilan och skotten är 12-8.

Gästerna går på offensiven direkt i andra perioden utan att komma till några direkta farligheter dock. Men efter knappa 4 minuter får gästerna ett fritt läge där dock Sahlin hinner över och räddar avslutet.Almtuna sticker sedan upp och oroar Endre när man får tryck mor gästernas kasse. Efter 26:47 drar AIK på sig en ny utvisning precis när AIK blivit fulltaliga kan Hasa sätta ett skott från högersidan i bortre krysset till 2-0 - tid 28:51. Vid powerbreak 30:32 är skotten 6-6.

Båda lagen skapar lägen sedan - hemmaledningen gör att det öppnar sig för kontringar för Almtuna. Efter 34:53 drar Almtuna på sig sin första utvisning som man reder ut. Men strax efter - 38:05 - kommer en ny utvisning för hemmalaget men inget mål kommer. Det är 2-0 efter andra perioden och skotten är 9-12.

Det är fem sekunder kvar på Almtunas utvisning i inledningen av tredje perioden. AIK försöker jaga för att reducera samtidigt som Almtuna sticker upp i sina anfall. När sedan Almtuna etablerar sig i ett längre anfall så kommer 3-0 47:10 genom Aronsson som skjuter från vänster backplats och det ser ut som att pucken styr på en försvarare och hittar in bakom Endre i AIKs mål. AIK försöker igen jaga sitt första mål men vid powerbreak 50:02 är det fortsatt 3-0 och skotten är 5-7.

Det känns som att hemmalaget har bra kontroll på matchen med ett bra försvar och samtidigt inte ofarliga framåt. Gästerna har svårt att komma till riktigt heta chanser. Tiden rullar på men med drygt 3 minuter kvar har AIK ett bra läge men Sahlin är vaken. Almtuna håller undan och vinner med 3-0. Skotten är 9-8 och totalt 30-28.

Vi bryter AIKs svit på tolv raka matcher med poäng och tar samtidigt vår fjärde seger på fem matcher. Samtidigt förlorar Vita Hästen vilket gör att vi klättrar upp på 10:e platsen igen 2 poäng före Vita Hästen i det tighta racet om den sista play in platsen.