Vändning och storseger
Publicerad: 2021-10-01
Herr
Storseger efter vändning hemma när 1-2 blev 7-2 efter fyra mål i andra perioden. Effektiviteten var stor - man sköt 23 skott och gjorde sju mål. Bästa starten på Hockeyallsvenskan som man leder efter tre spelade omgångar.

Lagen känner på varandra och har varsitt bra läge där gästernas tar i stolpen. Spelet böljar fram och tillbaka i ett hyfsat tempo. Det är gästerna som tar ledningen efter 07:57 genom Elvenes som får läget från högersida, trampar in och hittar luckan bakom Malmborg. 08:17 drar sedan Tingsryd på sig en utvisning som man dock reder ut bra.

Kvitteringen kommer istället efter 13:17 när Eriksson bryter in framför Hjälm i Tingsryds mål och hittar nätmaskorna. Med drygt tre minuter kvar står Malmborg för en kvalificeras räddning och strax efter är det Hjälm i gästernas mål som får kliva fram. Men vi har 1-1 efter första perioden och skotten är 8-4.

I andra perioden rullar spelet på fram och tillbaka innan Tingsryd får ett straffslag efter 24:32 och straffen förvaltar Öhrn med en puck mellan Malmborgs ben. Men 27:06 svarar Alexander Svensson då han rundar målet och från vänster kan skjuta in pucken. Det följs upp av 3-2 efter 27:52 då Norbäck kan slå in e retur framför målet. Strax efter kommer Golovkovs ren men Hjälm räddar.

Hemmalaget har fått rejäl energi och skapar ett par bra lägen till sedan. Tingsryd sticker sedan emellan med ett bra läge där Malmborg kommer ut och gör sig stor. Gästerna drar sedan på sig en utvisning men hemmalaget har svårt att få till något - förutom just när Tingsryd blir fulltaliga då Harlestam prickskjuter in 4-2 när klockan visar 34:05. Här byter Tingsryd in Rosengren i målet. Hemmalaget fortsätter vara det lag som skapar hetaste lägena efter målet. 5-2 kommer också efter 39:26 då Johan Eriksson får pass från höger och kan från vänster sidan stänka in pucken bakom Rosengren. Det är också ställningen lagen har med sig in i pausen och skotten är 6-8.

Det är Almtuna som fortsatt har det mesta av spelet i tredje periodens inledning men Tingsryd sticker upp ibland de också. Det känns dock som att hemmalaget har ganska bra kontroll på matchen. Tingsryd drar på sig en utvisning samtidigt som det blir powerbreak.

Då kan Benker sätta 6-2 efter 50:50 sedan han fått pucken ren precis framför Rosengren. Ny utvisning för Tingsryd och då kommer även 7-2 efter 51:21 genom Harlestam som får passet från bakom förlängda mållinjen och sätter dit pucken bakom Rosengren från höger tekningscirkel.

Almtuna drar på sig en utvisning med cirka 55 minuter spelade och Tingsryd kans skapa ett par fina lägen men Malmborg står pall. Matchen slutar 7-2 och skotten är 9-6 och totalt 23-18 - effektivt var ordet.

Trots storsegern var man inte nöjda med matchen från lagets sida då man menar att man var alldeles för slarviga många gånger - men då är det än starkare att man tuggar på och fortsätter att producera mål. Segern är lagest tredje raka i serieinledningen och undertecknad kan inte minnas något liknande på denna nivå från Almtunas sida. Nu har man visserligen bara mött lag som tippats vara på nedre delen av tabellen av experter skall tilläggas.

Eventuellt uppdateras det med bilder från Johnny Andersson senare.