Förlust efter straffar
Publicerad: 2020-11-29
Herr
Almtuna hade 3-0 halvvägs in i matchen. Men BIK Karlskoga kunde komma ikapp och även ta hem bonuspoängen efter straffar. Utlånade Pentler stod för den tidiga reduceringen (3-2) i tredje perioden - något som gav den där energin till gästerna att jaga ikapp.

Almtuna startar matchen piggt och tar tag i taktpinnen och är de som skapar mest lägen. 07:00 drar Almtuna på sig en utvisning och gästerna skapar bra tryck men Almtuna jobbar bra och reder ut underläget. Vid powerbreaks är skotten 3-3. Spelet är sedan jämt och båda lagen är duktiga på att hålla insidan och det är få riktigt heta chanser.

Det blir dock Almtuna som spräcker måltorkan då XX efter 16:12 kastar sig fram efter att Juel inte kan hålla ett skott utifrån och stöter in pucken. 2-0 kommer sedan 16:46 genom Wiå som från slottet sätter pucken högt. BIK Karlskoga drar sedan på sig en utvisning 17:12 men gästerna håller undan och har även ett tre mot två läge i underläget. Vi går till pausvila med 2-0 och skotten är 6-6.

Lagen bjuder varandra på varsitt bra läge i inledningen och efter cirka 3 minuter får BIK Karlskoga ett mycket bra läge igen men utespelarna i hemmalaget täcker bort avslutet. Almtuna spelar sedan bra och skapar tryck mot gästerna men ingen utdelning kommer. Efter det har BIK Karlskoga några avslut som Hanses plockar. Det svänger nu och hemmalaget skapar tryck igen. Efter cirka 12 minuter har Karlskoga ett läge där man bryter in på kassen men Hanses är tät. Skoten vid powerbreak är 4-4.

Efter 32: 01 gör sedan Wiå 3-0 på en retur. Hemmalaget drar sedan på sig en utvisning och då kan Lilja trycka in en retur från nära håll till 3-1 efter 14:26. Det ger gästerna energi och med 3.30 kvar av perioden står Hanses för en viktig benparad vid vänstra stolpen sett ur anfallande lags vinkel. Med 29 sekunder kvar har BIK Karlskoga en puck i ramen efter en spelvändning. Vi har 3-1 efter en betydligt mer händelserik andra period. Skotten är 7-9.

BIK Karlskoga får en fin start på tredje perioden då man kommer två mot en och kan sätta 3-2 efter 41:04. Det är Pentler som får passet från höger och han sätter pucken i öppet mål. Det ger energi och man skapar bland annat ett fint läge där siste man missar pucken vid öppet mål. Ett mer desperat spelade BIK Karlskoga nu.

Almtuna kommer igen och har ett fint läge efter knappt 50 minuter spelade men Juel står emot. Almtuna drar på sig en utvisning vid powerbreak där skotten är 4-2. BIK Karlskoga har en stolpträff efter vunnen tekning direkt i överläget vilket är hetaste läget där. 3-3 kommer dock efter 45:46 genom Björklund som skjuter in pucken från slottet bakom en skymd Hanses. Juel gör en bra räddning för gästerna med dryga 3 minuter kvar. 57:15 har gästerna en puck i utsidan av ramen. Men vi har 3-3 efter full tid. Skotten är 7-5.

Det är avvaktande spel inledningsvis där Almtuna ha pucken men sedan får Hanses kliva fram på ett friläge för gästerna dock inte får till avslutet. Almtuna har sedan en puck i ramen efter cirka 61:15. Efter 63 minuter har Berglund ett friläge för Almtuna när en försvarare faller men Juel vinner kampen. Båda lagen har sedan läget men vi får ett straffavgörande. Skotten är 4-1.

I straffarna så sätter Lilja den första sedan kan ingen överlista målvakterna i övrigt, närmast var Söderlund som slog den sista straffen i målramen. BIK Karlskoga tar därmed bonuspoängen i matchen. Skotten är 24-22 och det är totalt sett en jämn match där gästerna visar styrka att komma tillbaka och vända 3-0 till 3-3 och sedan straffvinst.