J18: Linköping körde över vårt J18-lag
Publicerad: 2019-02-16
Ikväll gästades vårt J18-lag av serieledarna Linköping och gästerna körde över våra J18-killar. 0-6 efter första perioden och matchen är dödad redan. När slutsignalen gick så stod det 3-9 på tavlan.

Almtuna inleder bra och får också en utvisning med sig efter dryga fem minuter. Men då kan Linköping sätta 0-1 genom Gustav Eurenius 06:02 och 0-2 06:26 genom Daniel Ljungman. 0-3 låter inte vänta på sig heller för 07:22 kan Sebastian Lundman näta för gästerna också. När halva perioden gått så får Almtuna chansen med en man mer igen och då kommer 0-4 efter 11:00 genom William Magnusson. Innan perioden är över hinner Daniel Ljung man och Gustav Eurenius göra varsitt mål till och det är hela 0-6 efter en period. Skotten är 9-22.

I mittenperioden så är det Almtunas tur att spräcka nollan och man gör det med en man mindre på banan genom Alexander Starck efter 25:17. Hemmalaget får en ny chans med en man mer och då kan man reducera ytterligare en gång genom Emil Olsson som sätter 2-6 i överläget. Almtuna drar dock på sig en utvisning strax efter och då kan Linköping öka på till 2-7 efter 28:39 genom Albin Persson. Almtuna drar på si två utvisningar och Linköping en som går i varandra men inga mål kommer. Leon Larsson kan dock reducera till 3-7 efter 38:32. Hemmalaget vinner därmed andra perioden och skotten är 5-16.

I tredje perioden kan gästerna öka på till 3-8 i powerplay efter 40:39 genom Elliot Ekmark och när det gått 49:52 så fastställer Linköpings Daniel Ljungman slutresultatet 3-9. Skotten är 3-9 och totalt 17-47.

-Vi startar matchen bra, får igång ett bra rull och presspel. Men vi släpper dock in 2 mål i vårt egna powerplay och därefter blir det ordentlig uppförsbacke. Linköping är mycket bättre än oss i resterande delen av perioden och gör mål i princip på allt, säger Serhan Cicek.

-Inför andra perioden pratade vi enbart om få till en bra prestation under resterande del av matchen. Vi lyckas vinna perioden med siffrorna 3-1 för att sedan inta ha någon ork alls i tredje perioden att störa Linköping, säger Serhan Cicek och avslutar: -Vi möter ett lag som helt enkelt vara bättre än oss. Det är bara att plocka av sig hatten och gratulera motståndarna för segern.