Inför Vita Hästen
Publicerad: 2021-09-28
Herr
Seriepremiären mot Troja/Ljungby gav tre poäng och nu är det dags för första bortamatchen i serien då vi åker till Norrköping för att möta Vita Hästen på onsdagen.

Vita Hästen inledde seriespelet med att på hemmaplan i Himmelstalundshallen slå tillbaka Mora efter förlängning. 4-3 slutade den matchen sedan Björkung avgjort tidigt i förlängningen.

Lagen möttes i en träningsmatch inför säsongen hemma i Upplands Bilforum Arena och då kunde Vita Hästen vända ett underläge i sista perioden och vända hem till Norrköping med en 3-2 seger.

Ser vi till matcher i Himmelstalundshallen så känns det som att Almtuna haft det svårt där. En koll i historiken ger också en övervikt för Vita Hästen om än inte så stor som känslan var. Sedan säsongen 16717 har man möts elva gånger i Himmelstalundshallen då poäng stått på spel. En tabellrad med Almtuna-ögon ger då: 11 4 0 0 2 5 25-32 (-7) 14.

Statistiken ovan putsades visserligen till den gångna säsongen då Almtuna vände hem till Uppsala med två segrar - 5-1 och 2-1.

I Vita Hästen finns Marcus Eriksson som spelat i Almtunas herrlag tidigare samt Elliot Lorraine som spelat i Almtunas J20-lag tidigare.

Almtuna vann seriepremiären hemma mot Troja/Ljungby med 4-2. Det var en del spända spelare i premiären och det var inte heller den snyggaste segern. Det finns mycket mer att få ut ur laget än vad man visade upp då. Men det var ändå starkt att bärga tre poäng när det finns mer att önska av spelet.

Premiären mot Troja/Ljungby är avklarad. Vad har du att säga om den matchen så här i efterhand när du fått några dagar att fundera på den?
- Nej men det var en typisk premiär egentligen. Inte jättebra spel från nått lag och mycket hafsigt. Det är starkt av oss och komma därifrån med tre poäng, framför allt när vi ligger under i mitten på andra perioden också. Det var bra, säger Viktor Hertzberg.

Det var riktigt skönt att få punktera matchen med drygt tre minuter kvar av matchen antar jag?
- Ja det var otroligt skönt. Jag hade ju inte gjort något mål på försäsongen heller så det var skönt att äntligen få göra ett mål.

Vita Hästen väntar i morgon. Vad har du att säga om dom som lag?
- Vi mötte dom ju på försäsongen här och det var ju ett hårt jobbande lag som spelade lite ”grisigt”och sedan har dom ju ett otroligt bra powerplay med ”Mackan” Eriksson och Samuelsson och grabbarna där så att det gäller att inte gå i deras fälla och ta för många utvisningar.

Vita Hästen bjuder på fri entré till matchen på onsdag så det kommer säkert att vara en välfylld arena som står upp bakom sitt lag och gör vad de kan för att poängen skall stanna i Norrköping.

Laguppställningen presenteras som vanligt på våra sociala media någon timme innan matchstart.

Webbredaktionen Peter Tjern