J20: Andra raka förlusten
Publicerad: 2019-11-16
Det blev en ny förlust för J20-killarna idag då Wings kunde vända hem till Märsta med en 6-4 seger.

Gästerna får chansen med en man mer efter drygt 5 minuter men Almtuna klarar av underläget. När det sedan gått 11:45 kan Lukas Carlsson göra 1-0 för Almtuna. Men Wings svarar nästan omgående då Patrik Kemeny kan kvittera till 1-1 efter 12:45. Det är också ställningen efter första perioden där skotten är 8-8.

I andra perioden kan Wings göra två snabba mål i inledningen - 1-2 genom Christian Marx efter 22:49 samt 1-3 genom Toste Riesendal efter 23:58. Nu tar Almtuna timeout. I mitten på perioden får hemmalaget ett powerplay men gästerna reder ut det och får själva ett powerplay då Almtuna drar på sig en utvisning i slutet på sitt powerplay. Då kan Sebastian Jansson sätta 1-4 i överläge. Almtuna kan dock reducera per omgående då Richard Nilsson-Sahlin sätter 2-4 efter 34:09.

Nytt powerplay för gästerna och i det kan Patrik kemeny sätta 2-5 efter 35:55. Här byter Almtuna målvakt. I slutminuterna får vi se en dubbelutvisning men inga mer mål faller i perioden där skotten är 9-12.

I den tredje perioden kan Almtuna hålla tätt i ett numerärt underläge för att sedan efter 49:17 göra 3-5 genom Ludwig Westerlund. Almtuna tar tidigt ut målvakten för att skapa kontakt och 57:30 kommer också 4-5 genom hannes Asp. Spänning och nerv i matchen igen. Målvakten plockas ut igen i ett sista försök att komma ikapp men 59:25 kan Pontus Madsen avgöra matchen med 4-6 i öppen kasse. Skotten är 8-10 och totalt 25-30.

—Vi är tyvärr inte påslagna från start. Vi är inte alls beredda på att tävla på samma nivå som Wings gör. Vi är passiva över hela banan och idag fick vi oss en riktig läxa om att oavsett hur skickliga vi är så måste vi trots det tävla hårdare än våra motståndare. Wings vinner rättvist då vi ser ut som vi gör ikväll, säger Serhan Cicek.