Ny tung förlust
Publicerad: 2019-01-18
En bra hockeymatch med fart och fläkt och målmässigt jämt hela vägen ut fick vi se ikväll. När matchen var över kunde gästande Södertälje kvittera ut segern efter mål i öppen kasse.

Södertälje öppnar med en riktigt bra chans där Ljung får kliva fram och rädda. Men det är Almtuna som öppnar målskyttet genom Mårtensson. Almtuna stressar högt och det ger Mårtensson läget från vänster och han prickskjuter in 1-0 efter 05:28 högt till höger om Sahlin. Men Södertälje svarar på det efter 09:55 då Meyer kan kvittera till 1-1. Meyer får tag i pucken framför mål i en rörig situation och lyfter in pucken högt. Gästerna kan också ta ledningen efter 17:44 genom Hansson. Södertälje vinner tekning och Hansson kan snärta upp 1-2 pucken från höger sidan i första krysset bakom Ljung. Almtuna får spela med en man mindre sista minuten men reder ut det och skotten är 9-12.

Gästerna börjar mittenakten med en man mer men Almtuna reder ut det. Södertälje har det mesta inledningsvis men det är Almtuna som efter 28:24 kan kvittera till 2-2 genom Jacob Svensson. Almtuna vänder spelet och kommer tre mot två - en spelare dras omkull och det är avvaktande utvisning men då kommer Jacob upp och får passet i mitten och fri med Sahlin så drar han för att sen lyfta in kvitteringen. Södertälje återtar dock ledningen efter 34:40 genom Hansson. Gästerna vinner puck vid sargduell och passet kommer in framför mål från höger när man går bakom kassen och Hansson kan skjuta in pucken till höger bakom Ljung som är i förflyttning åt vänster. Almtuna har chansen i powerplay innan periodvilan men gästerna reder ut det och vi har 2-3 med oss in i paus. Skotten är 10-11.

I den tredje perioden skapar lagen sina chanser och ju längre perioden lider så börjar gästerna tänka mer och mer på att försvara ledningen. Hemmalaget gör ett gott försök och har några bra lägen för kvittering - bland annat ett friläge för Milton. På slutet har Almtuna ett powerplay och man plockar ut Ljung ur målet så småningom i ett försök att få till kvitteringen. men istället kan Andersson lyfta in 2-4 i öppen kasse 59:29 och Södertälje tar med sig alla tre poängen hem. Skotten är 11-7 och totalt 30-30.

Tung förlust för Almtuna som ändå gör en bra arbetsinsats ikväll.