J20: Första ronden till Almtuna
Publicerad: 2019-02-25
Junior
Det var som väntat stor dramatik och spänning i den första play off-matchen mellan hemmalaget Nacka och Almtuna. När krutröken lagt sig efter full tid och förlängning så var det fortfarande inte avgjort - straffar fick sära lagen och Almtuna kunde då vända hem med en seger i den första ronden.

Almtuna får ett powerplay efter halva första perioden men lyckas inte få hål på hemmalaget där. 0-1 kommer istället strax efter överläget – 13:58 genom Oliver Gabay. I samma sekvens får hemmalaget ytterligare en utvisning som man dock reder ut. Almtuna går dock till pausvila med en ledning och skotten är 7-10.

I mittenperioden så har nacka ett powerplay tidigt men det reder Almtuna ut. 33:51 kan Edvin Jarmstad öka på för Almtuna och det är 0-2 på tavlan. I slutet på perioden så hettar det till och Nacka får ett matchstraff samt en spelare utvisad 2x2 samtidigt som Almtuna får tre man utvisade - det utdömdes 37 minuter där och powerplay för Nacka som tar till vara på det då Hannes Unneberg kan reducerar till 1-2 efter 39:01. Skotten i perioden är 15-5.

I den tredje perioden så reder Almtun ut ett numerärt underläge halvvägs in i perioden men Nacka kan sedan kvittera till 2-2 efter 53:42 genom Carl Fröblom. Almtuna får en chans i överläge innan perioden är över men det hela går till förlängning. Skotten är 10-11.

I förlängningen så har Nacka ett powerplay men Almtuna reder ut det och allt får avgöras på straffar istället. Skotten i förläningen är 3-0.

I straffläggningen blir Glenn Guttelvik och Isak Johansson hjältar för Almtuna. Glenn är den enda som lyckas sätta sin straff av utespelarna och Isak höll alltså tätt i straffläggningen så att Almtuna kunde ro hem rond 1 - slutresultatet blir 2-3 och skotten är totalt 35-27.

Första ronden gick till Almtuna med andra ord och nu väntar andra ronden hemma i Gränbyhallen torsdagen den 28 mars 19:30. Ta er mer än gärna till hallen för att heja fram killarna. Vinst och man går vidare till andra steget - finalen i play off. Skulle Nacka vinna på torsdag så väntar en tredje och avgörande match i Gränbyhallen fredagen den 1 mars 19:15.

I den andra play off matchen så vann seriesegrarna Huddinge med 5-1 över Sollentuna på bortaplan.

-Vi gör en väldigt bra första period där vi dominerade. Sedan föll vi in i deras sväng-hockey och tappade initiativet i matchen. Starkt av killarna att kunna hålla hela tredje och sedan kunna avgöra på straffar, säger Kalle Björklund.