J18: Suddenseger även för J18-killarna
Publicerad: 2019-02-27
Ett ungt J18-lag åkte till Nacka för match ikväll och kunde efter en jämn match vända hem med en suddenseger i bagaget. Då J20-laget kvalar just nu så plockade man in ett par spelare från U16-laget som snart skall kvala till SM-slutspelet.

I den första perioden ger Elias Cervin Sammer Almtuna ledningen efter 11:43 men hemmalagets August Nyblom kan kvittera efter 18:10. Pausvila och det är 1-1 och skotten 8-12.

I mittenperioden har Nacka två powerplay och Almtuna ett men vi får inte se några mål och det är fortsatt 1-1 inför tredje perioden. Skotten är 9-9.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning i tredje perioden och då kan Nackas Casper Söderling sätta 2-1 i överläget efter 41:57. Almtuna kommer dock igen och kvitteringen till 2-2 sätter Lucas Thorstensson efter 46:08. Båda lagen har sedan varsin chans med en man mer men matchen är oavgjord och skotten är 13-11.

I förlängningen så blir Oscar Sarhus matchhjälte genom att sätta avgörande 2-3 efter 62:48. Almtuna tar därmed en suddenseger och två poäng med sig hem till Uppsala. Skotten är 1-1 i förlängningen och 31-33 totalt.

-Vi åker iväg med rätt ung trupp inför kvällens match, b.la med ett par spelare inlånade från U16 då j20 ligger mitt i brinnande kval, säger Serhan Cicek och fortsätter: -Nacka startar med ett högt tempo, och det tar några minuter innan vi lyckas komma in i matchen. Sedan blir resterande del av matchen en jämn tillställning med fullt krig. Vi vinner matchen på hårt jobb, och att vi är smartare i våra beslut än vad Nacka är.